rabarber crumble

Rabarber er perfekte til at lave en lækker crumble - den syrlige smag toppet med en sprød rabarbercrumble er ikke til at modstå, og i denne opskrift på rabarbercrumble er der blevet tilsat lidt frisk mynte, og det giver en lækker ekstra dimesion til smagsoplevelsen.

Prøv også den lækre opskrift på rabarbertrifili

Ingredienser til rabarbercrumble fyld:
600 g rabarber
180 g rørsukker
1 vaniljestang
4 stilke mynte

Sådan laver du fyld til rabarbercrumble:
Bland sukker og vaniljekorn, så vaniljen bliver godt blandet med sukkeret. Skær top og bund af rabarberne. Pas på foden, hvor smagen er mest koncentreret. Skyl stænglerne i koldt vand, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Fordel stykkerne i 6-8 små skåle eller i et stort ildfast fad. Hak mynten fint, og drys over frugten sammen med vaniljesukkeret. Vend det godt rundt. Stil skålene/fadet i ovnen, og bag rabarberne ved 180° i 6-8 min., så det falder lidt sammen.

Hvis du er vild med rabarber så prøv denne opskrift på cupcakes med rabarber  

Ingredienser til rabarbercrumble:
30 g mandler
60 g blødt smør
30 g hvedemel
60 g havregryn
60 g rørsukker

Sådan laver du rabarbercrumble:
Hak mandlerne fint, brug gerne en foodprocessor. Rør blødt smør og mel sammen på en foodprocessor, tilsæt de hakkede mandler, havregryn og sukker, og kør crumblemassen i 1-2 min., den skal ligne revet ost. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan dejen sagtens røres i hånden. Fordel massen til din rabarbercrumble ud over rabarberne i et fad/skåle. Stil fadet/skålene med rabarber crumble tilbage i ovnen, og bag i 20 min., til dejen er sprød og let gylden på toppen. Tag fadet/skålene ud af ovnen, og server den lune rabarbercrumble med en god vaniljeis, yoghurt eller let pisket fløde.

Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn
Få opskriften på lækker Rabarberkompot i ovn

Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber
Opskrift: Clafoutis med rabarber

Kommentar

  • 15. maj 2012 - kl. 15:45
    EEEEEElsker de nye fine rabarber
kogebog, Mad & Bolig
opskrifter, mad
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk