rabarber crumble

Rabarber er perfekte til at lave en lækker crumble - den syrlige smag toppet med en sprød crumble er ikke til at modstå, og i denne opskrift på rabarbercrumble er der blevet tilsat lidt frisk mynte, og det giver en lækker ekstra dimesion til smagsoplevelsen.

Fyld:
600 g rabarber
180 g rørsukker
1 vaniljestang
4 stilke mynte

Fremgangsmåde:
Bland sukker og vaniljekorn, så vaniljen bliver godt blandet med sukkeret. Skær top og bund af rabarberne. Pas på foden, hvor smagen er mest koncentreret. Skyl stænglerne i koldt vand, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Fordel stykkerne i 6-8 små skåle eller i et stort ildfast fad. Hak mynten fint, og drys over frugten sammen med vaniljesukkeret. Vend det godt rundt. Stil skålene/fadet i ovnen, og bag rabarberne ved 180° i 6-8 min., så det falder lidt sammen.

Crumble:
30 g mandler
60 g blødt smør
30 g hvedemel
60 g havregryn
60 g rørsukker

Fremgangsmåde:
Hak mandlerne fint, brug gerne en foodprocessor. Rør blødt smør og mel sammen på en foodprocessor, tilsæt de hakkede mandler, havregryn og sukker, og kør crumblemassen i 1-2 min., den skal ligne revet ost. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan dejen sagtens røres i hånden. Fordel crumblemassen ud over rabarberne i et fad/skåle. Stil fadet/skålene med rabarber crumble tilbage i ovnen, og bag i 20 min., til dejen er sprød og let gylden på toppen. Tag fadet/skålene ud af ovnen, og server den lune rabarber crumble med en god vaniljeis, yoghurt eller letpisket fløde.

Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn Rabarberkompot i ovn
Få opskriften på lækker Rabarberkompot i ovn

Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber Clafoutis med rabarber
Opskrift: Clafoutis med rabarber

Kommentar

  • 15. maj 2012 - kl. 15:45
    EEEEEElsker de nye fine rabarber
kogebog, kampagne
stuer, indretning
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk