Rabarbersaft er dejlig at servere på en varm sommerdag
Rabarbersaft er dejlig at servere på en varm sommerdag

Rabarber er noget af det lækreste, der findes når sæsonen er til det. Rabarber er super alsidig og der er næsten ikke den dessert, hvor rabarber ikke kan pifte den op. Her har vi dog valgt at kigge imod en drik. Du får her opskriften på en dejlig og frisk sommerdrik, nemlig rabarbersaft

Rabarberkompot i ovn

Ingredienser til rabarbersaft:
(ca. 10 glas)
500 g rabarber
200 g rørsukker
1 l vand
1 usprøjtet citron

Rabarbercrumble

Sådan laver du rabarbersaft:

- Skær rod og evt. blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter.

- Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.

- Sigt den afkølede rabarsaft igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft og kraft kommer med.

- Hæld den færdige rabarbersaft på flasker eller i en kande og sæt drikken i køle-skabet. Denne rabarbersaft kan holde sig op til 2-3 uger på køl.



Se også opskriften på:
 
Grøn forårssmoothie

Juice af spidskål, melon og hyldeblomst

Andre opskrifter med rabarber:

Clafoutis med rabarber

Rabarbersorbet med råsyltede rabarber

Rabarbersuppe

Kommentar

abonnement, Mad & Bolig
bolig
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk