Rabarbersaft er dejlig at servere på en varm sommerdag
Rabarbersaft er dejlig at servere på en varm sommerdag

Ingredienser til rabarbersaft:
(ca. 10 glas)
500 g rabarber
200 g rørsukker
1 l vand
1 usprøjtet citron

- Skær rod og evt. blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter.

- Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.

- Sigt den afkølede rabarsaft igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft og kraft kommer med.

- Hæld den færdige rabarbersaft på flasker eller i en kande og sæt drikken i køle-skabet. Denne rabarbersaft kan holde sig op til 2-3 uger på køl.



Se også opskriften på:
 
Grøn forårssmoothie

Juice af spidskål, melon og hyldeblomst

Andre opskrifter med rabarber:

Rabarberkompot i ovn

Rabarbercrumble

Clafoutis med rabarber

Rabarbersorbet med råsyltede rabarber

Rabarbersuppe

Kommentar

kogebog, kampagne
stuer, indretning
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk