Helleflynderen

Grej til at få Grønland på bordet!
Smuk kande - 79 kr.
Damp din helleflynder i denne smarte box- 349 kr.

Smukke tallerkner til fx. at servere helleflynder på - 4 stk. 159 kr.

Smart citronpresser der forkæler din helleflynder- 159 kr.

(6 personer)
600 g helleflynder
50 g smør
2 dl hvidvin
600 g rødfiskefileter med skind
1 usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber

Læg helleflynder i en lille bradepande eller et ovnfast fad. Skær smørret i terninger og fordel halvdelen over fisken. Hæld hvidvin ved. Riv skallen af citronen. Drys halvdelen over fisken. Pres saften fra hele citronen og hæld ved. Dæk fadet med alufolie. Damp fisken 20 min. i en 200° varm ovn. Læg rødfiskefileterne på en bageplade med bagepapir. Fordel resten af smørterningerne over fisken. Drys citronskal over og krydr med salt og peber. Bag fisken i 15 min. på 200°.

Kartoflerne
1 kg små kartofler
havsalt
50 smør
1 bundt dild
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Pil kartoflerne mens de er varme. Smelt smørret på en pande og rist kartoflerne til de tager farve. Vend dem i friskhakket dild lige før servering.

Hollandaisesaucen
2 pasteuriserede
æggeblommer
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
100 g smør
2 æggehvider
salt og peber

Hæld æggeblommerne i en foodprocessor og blend med et nip salt. Bland hvidvinseddike og citronsaft i en kasserolle og varm op. Når det simrer, tænd for foodprocessoren og tilsæt den varme blanding imens der piskes. Smelt smørret langsomt, det må ikke bruse eller blive brunt. Tænd maskinen og blend det smeltede smør i til blandingen tykner lidt. Pisk æggehviderne stive og vend dem i saucen. Smag til med salt og peber og server.

Tips
Du kan tilberede saucen i god tid og sætte den til side. Inden servering skal den varmes op over vandbad og under omrøring.

Resten af den grønlandske gæstemenu:



Forret: Grønlandske rejer, snowcrab og kammuslinger



Dessert: Vaniljeis med nutella og skovbær i vin


Kommentar

kogebog, kampagne
stuer, indretning
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk