Østers

Arkæologiske udgravninger har bevist, at vores forfædre i stenalderen spiste rigtig mange østers, og at østers har været en hverdagsspise. I dag er østers en dyr delikatesse, som især er populær på nytårsmenuen. Men østers kan nydes året rundt, og de er i sæson fra marts til maj og igen fra september til december.

En sund østers skal være så stram, at du ikke kan åbne den med fingrene, men må bruge en østerskniv. Lær her, hvordan du gør: 

Sådan åbner du en østers Sådan åbner du en østers Sådan åbner du en østers Sådan åbner du en østers Sådan åbner du en østers  Sådan åbner du en østers

Tag med et viskestykke et godt greb om østersen. Læg den med den flade side opad og stik en østerskniv ind i revnen i den spidse ende af østersen, hvor 'hængslet' sidder. Vrid kniven fra side til side. Stik kniven længere ind, og skær den sene over, der fæstner østersen til sin skal. Løft den øverste skal af, og skær østersen fri i bunden. Fjern alle skaldele inden servering.

Se de lækre opskrifter:

Østers med eddikesyltet rødløg

Kartoffel-porresuppe med østers

Perle blanche-østers

Kommentar

kogebog, Mad & Bolig
opskrifter, mad
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk