rødbedesalat

Rødbedesalat er rigtig sundt og smager himmelsk. I en rødbedesalat er der rigtig mange sunde vitaminer og and godt kroppen har brug for. En rødbedesalat er hurtig og nem at lave, så du kan både bruge den til en let frokost eller en lækker forret.

Ingredienser til rødbedesalat
5 spæde rødbeder
50 g sukker
100 ml sherryeddike
1/2 liter hønsefond
2 rødløg Parmesan
Evt. trøffelolie

Sådan laver du rødbedesalat: Vask og skræl rødbederne og skær dem i mundrette tern. Smelt sukkeret i en kasserolle, ved svag varme, til du opnår en karamelmasse. Tilsæt eddiken og dernæst rødbederne. Hønsefonden tilsættes og det hele reduceres til en glacé, til rødbederne er møre. Smag til med salt. Lad rødbederne afkøle til de er lune og tilsat da trøffelolien. Put straks rødbederne og væden i vakuumposen og vakuummer, tæt så ingen smag går tabt. Lad dem trække i min. 4 timer i køleskab, så smagen intensiveres. Bag rødløgene på 100 grader i 25 min., og lad dem afkøle så du kan skrælle dem og skære dem i både der passer perfekt til din rødbedesalat.

Anret løg og rødbeder i et fad. Lav flager af parmesan, med en tyndskræller, og drys dem over din rødebedesalat.

Kommentar

  • 27. november 2012 - kl. 20:57
    Det er en fin opskrift, men vacuummaskinen kan som regel ikke klare våde ting. De bliver suget ind i maskinen og ødelægger den! løsningsforslag?.
kogebog, Mad & Bolig
opskrifter, mad
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk