Frisk pasta med broccoli og mandler

Opskrift på frisk pasta med broccoli og mandler

Nem opskrift på pasta med broccoli, mandler og selvfølgelig masser af parmesan. Se opskriften på den italienske ret her.

Mandag, 13. marts 2017 - 15:44 - af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann

Er du til frisk pasta og hurtig madlavning, så er den her smagfulde pastaret lige noget for dig. Den indeholder få ingredienser, men kan alligevel få dine smagsløg til at juble. Pastaen i denne ret er pappardelle, som er brede pastastrimler, som typisk bliver brugt i italienske retter med kødsovs. Navnet pappardelle stammer fra det italienske ord 'pappare', som betyder at sluge.

Der går ikke mere end 10 minutter, før du har sat gryden med vand i kog, til du kan imponere gæsterne med denne lette og meget smagfulde pastaret, som er perfekt som en forret eller et let måltid.

Prøv også: 7 smagfulde pastaretter til aftensmad

Opskrift på pasta med broccoli og mandler

4 personer

Det skal du bruge til pasta med broccoli og mandler:

  • 300 g broccoliskud (almindelig broccoli kan også bruges)
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ rød chili
  • 300 g pappardelle (prøv vores opskrift på pasta her - ellers fås det i flere supermarkeder)
  • 25 g mandler
  • 40 g frisk parmesan

Prøv også: Vores opskrift på pasta med svampe og hvidvin

Sådan laver du pasta med broccoli og mandler

  1. Bring en gryde med vand i kog. Del broccoliskuddene ud i mindre stykker, og skyl dem i koldt vand.
  2. Hæld olien op i en sauterpande eller en gryde med høje kanter (få fx en sauterpande her)
  3. Læg det hele fed hvidløg og chilien op i olien, og lad det småsimre 1-2 minutter på lavt blus, så olien tager smag af hvidløget og chilien - dog uden den brænder af.
  4. Tag hvidløget og chilien op af olien, og hæld den skyllede og grundigt afdryppede broccoli op i sauterpanden.
  5. Lad det stege ved høj temperatur i 1 til 2 minutter, så de får lidt farve, men stadig holder deres sprødhed, tag dem evt. lidt af varmen, mens du koger pastaen.
  6. Drys salt i vandet, og kog pastaen i 2-3 minutter, til den er al dente, og hæld den herefter direkte over i broccolien, og vend sammen med hakkede mandler og masser af revet parmesan.
  7. Krydr med salt og peber, og servér med det samme, så broccolien holder sin sprødhed, og pastaen sin friskhed.