Italiensk schnitzel af kalvekrone

schnitzel

Få opskriften på restaurant FAMOs schnitzel, der bruger kalvekrone som kød. Ligesom den klassiske wienerscnitzel bliver kødet paneret og stegt til en sprød og velsmagende ret.

Fredag, 20. oktober 2017 - 12:27 - af Cecilie Rasmussen Foto: FAMO
Vi kender nok bedst wienerschnitzel, og mange forbinder retten med ærter og citron − og en ansjos på toppen. Egentlig er en schnitzel blot et tyndt stykke kød, der oftest er paneret og stegt. Kalvekød er både brugt i den klassiske wienerschnitzel og i andre schnitzler, og her bruger vi kalvekrone. Det er dog også meget almindeligt at bruge andre type kød, fx som svineschnitzel, men husk at bank kødet helt fladt og mørt.
 
 
Du få en god panering på din schnitzel ved at dyppe det både i mel, æg og rasp. Opskriften her hedder egentlig cotoletta milanese og er italiensk. Den er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO. Nederst kan du se links til andre opskrifter fra FAMO og selv sammensætte din gæstemenu.
 

Opskrift på italiensk schnitzel af kalvekrone  

Antal: 4 personer 
250 g kalvekrone 
2 æg 
100 g rasp 
200 g mel 
250 g smør til stegning
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Sådan laver du italiensk schnitzel af kalvekrone  
1. Skær kalvekronen i små skiver, og slå den med en køkkenhammer. 
2. Vend kødet i først æg, så mel, derefter æg igen og rasp til sidst. 
3. Steg kødet i smør i 5 minutter på hver side. 
4. Kom det i ovnen på 200° i 8 minutter. 
5. Drys til sidst schnitzlerne med havsalt og sort peber.