Opskrift på nem tiramisu uden amaretto

nem og klassisk tiramisu uden amaretto

Denne opskrift på tiramisu fra FAMO er både nem og har de helt klassiske smage som macarpone og kaffe, men den er uden amaretto. Tiramisuen kan du lave i forvejen, så du har tid med dine gæster.

Torsdag, 12. oktober 2017 - 11:43 - af Cecilie Rasmussen Foto: PR

Tisamisu hører til i kategorien af klassiske, italienske desserter, og ligesom mange andre opskrifter i italienske køkken er den nem at lave. Ovenikøbet kan du med fordel lave den god tid i forvejen, så du har tid med dine gæster. Dessrten har kun godt af at trække.

Egentlig betyder tiramisu "løft mig op" - andre oversættelser siger træk mig op, løft mig op, kvik mig op - og man mener, tiramisuen stammer fra Toscana. Nogle opskrifter indeholder amaretto, men opskriften her er kun med de klassiske smage mascarpone, ladyfingers og kaffe.

Du kan sagtens pifte din tiramisu op med friske frugter, likør eller citrus, men helt klassisk er stadig et hit. 

Få også opskriften på tiramisu med citron og mørk chokolade

Opskriften her er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO.

Opskrift på nem tiramisu uden amaretto

Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave en nem tiramisu
8 æggeblommer 
200 g sukker
550 g mascarpone 
80 g fløde
20 ladyfingers
8 kopper espressokaffe
50 g kakaopulver

Sådan laver du en nem tiramisu: 

1. Pisk æggeblommer og sukker sammen, så det bliver luftigt og cremet. 
2. Tag en ny skål, og rør mascarpone og fløde sammen, så det bliver til en creme. 
3. Bland de to skåle forsigtigt sammen. 
4. Dyp ladyfingerne i kold espressokaffe, og læg dem ved siden af hinanden i et ildfast fad. 
5. Kom lidt creme ovenpå, og fortsæt med ladyfingers dyppet i kaffe. Læg til slut et lag creme, og drys med kakaopulver. 
5. Kom tiramisuen i køleskabet, og lad den stå i 1 times tid. Tag fadet ud, lidt før du skal servere tiramisuen
Få flere opskrifter fra FAMO: