Sådan laver du hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta - en grundopskrift

Mel, æg, salt og vand. Det er alt, hvad du skal bruge for at lave den lækreste hjemmelavede pasta. Her er en nem opskrift på den italienske specialitet.

Mandag, 13. marts 2017 - 12:58 - af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann

Frisk pasta er godt. Hjemmelavet pasta må siges at være dobbelt så godt. Du har sikkert allerede alle ingredienserne i køkkenskabet, for det kræver blot mel, æg, salt, vand og selvfølgelig lidt tid at lave din helt egen spaghetti, tagliatelle eller tortellini. Det er faktiskk overraskende nemt.

Prøv også: Vores bedste opskrift på pasta med laks

Har du først lavet pastadejen, er der uendelige muligheder for, hvad du kan lave af italienske specialiteter. Prøv at forestille dig en klassisk bolognese med frisk spaghetti og basilikum på toppen eller måske en blød tortellini fyldt med kylling, ricotta og salvie, der leder tankerne hen på sydens smagfulde køkken.

Husk, at du skal væbne dig med tålmodighed, første gang du kaster dig ud i pasta-projektet. Måske lykkes det ikke første gang at få dejen tilstrækkelig tynd, men når du kan det, vil både du og dine gæster få glæde af dine hjemmelavede pastaretter fremover. Buon appetito!

Opskrift på hjemmelavet pasta

4 personer
Det skal du bruge til hjemmetlavet pasta:
  • 200 g durumhvedemel
  • 200 g fuldkorn tipo 00 - du kan også bruge fuldkornshvedemel
  • lidt salt
  • 3 æggeblommer
  • 2 hele æg
  • evt. lidt vand

Tip: Disse 10 ting skal du vide om pasta 

Sådan laver du hjemmelavet pasta:

  1. Bland de 2 meltyper og salt i en bunke på bordet, og lav et hul i midten.
  2. Slå æggene ud, og hæld de 3 æggeblommer og 2 hele æg op i hullet, og bland det forsigtigt sammen, indtil du har en god fast og smidig dej.
  3. Tilsæt evt. en lille smule vand, hvis dejen føles for tør.
  4. Pak dejen ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet. Lad den ligge 30-60 minutter, til den samler sig, inden den rulles ud på pastamaskinen.
  5. Del dejen ud i mindre stykker, og rul først dejen ud i plader, til den har en passende tykkelse – hvor tyndt du ruller pastaen, er et spørgsmål om smag, så prøv dig frem.
  6. Derefter ruller du den igen igennem maskinen (du kan fx få en pastamaskine her), som skærer pastaen i den ønskede form, fx spaghetti/tagliolini, tagliatelle eller pappardelle.
  7. Når du laver båndpasta, er det en god idé at drysse den med lidt mel og lægge den i små ‘reder’ på en bageplade eller bakke, indtil pastaen skal koges.