Jamies mad på 30 minutter

Få her opskriften på farseret cypriotisk kylling, pandestegte asperges og stilktomater, kålsalat, St Clements drik og vaniljeiskaffe fra den berømte kok Jamie Olivier.

Torsdag d. 11. august 2011 - af Opskrifter fra Jamie Oliviers bog "Jamies mad på 30 minutter"

Opskrifterne er til 4 personer

KYLLING
1 lille bdt frisk bredbladet persille
1 lille bdt frisk basilikum
8 soltørrede tomater i olie, fra glas
2-3 fed hvidløg
100 g fetaost
1 usprøjtet citron
4 stk kyllingebryst a 180 g, helst med skind og ben
4 kviste frisk rosmarin

GRØNTSAGER
5-6 fed hvidløg
200 g cherrytomater på stilk
1 lille bdt friske krydderurter, fx timian, rosmarin og laurbær
250 g grønne asparges
8-10 sorte oliven, fra glas, udstenede

FLADBRØD
1 tsk tørret oregano
2 fed hvidløg
6 fl adbrød

KÅLSALAT
½ lille hvidkålshoved
1 løg
nogle kviste frisk bredbladet persille nogle kviste frisk basilikum, gerne den græske
½ frisk rød chili
2 citroner

TILSMAGNING
olivenolie
ekstra-jomfruolivenolie
havsalt & sort peber




DRINK
isterninger
5-6 kviste frisk mynte
1 citron
2 appelsiner
1 flaske vand med brus

ISKAFFE
½ l god vaniljeis
nogle tsk pulverkaffe (eller espresso shots)
2 sukkerknalder
1 håndfuld cantucci småkager (italienske mandelsmåkager)










ALLERFØRST Læg alle ingredienser og alt udstyr frem. Tænd ovnen på 220° og sæt 2 store stegepander over middel varme. Sæt snitteindsatsen til tykke skiver i foodprocessoren.

KYLLING Læg persille, basilikum og soltørrede tomater samt lidt af deres olie samt et drys peber i en bunke på et spækbræt. Kvas 2 eller 3 upillede fed hvidløg over og hak alt fint med en kniv; bland det hele efterhånden. Smuldr feta i, riv citronskallen fi nt i (kun det gule) og bland igen.

GRØNTSAGER Dryp olivenolie i en af panderne og kvas de upillede fed hvidløg ned i. Tilsæt stilktomater og urtekviste. Skru ned til lav varme.

KYLLING Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på et stort stykke bagepapir. Snit en lomme fra siden ind i hver med en lille kniv, så kødet kan åbnes som en bog. Fordel fyldet fra brættet i lommerne, klem det let og fold kødet tilbage, så fyldet lukkes inde. Vask hænderne. Hæld 2 sjatter olivenolie i den tomme stegepande. Læg kyllingestykkerne i med skindsiden nedad; brug en madtang. Krøl et stykke bagepapir sammen under den kolde hane. Glat papiret ud igen, læg det over kødet og lad kødet stege. Ryst panden af og til.

FLADBRØD Drys det brugte spækbræt, som det er, med salt og peber, tilsæt 1 tsk oregano og et par pæne sjatter olivenolie. Kvas 2 upillede fed hvidløg på brættet. Vend brødene i denne blanding. Krøl endnu et stykke bagepapir under den kolde hane, glat det ud, læg brødene oven på hinanden i en stabel og pak det sammen. Stil pakken i ovnen. Kog en kedel vand.

GRØNTSAGER Vend spækbrættet og skær de seje ender af aspargesene. Kom de hele asparges i panden med grøntsager. Rør rundt med let hånd og tilsæt 8-10 sorte oliven.
KÅLSALAT Fjern de ydre kålblade, skær kålen i kvarter og striml dem i foodprocessoren. Hæld kålstrimlerne op i en stor skål. Pil løget, skær det i halve, striml det i foodprocessoren sammen med persille, basilikum og chili (uden stilk) og kom det op i skålen. Pres saften fra 2 citroner ned i skålen, tilsæt lidt ekstrajomfruolivenolie og et generøst nip salt. Vend og knug det hele med hænderne, smag på det og krydr evt. efter. Sæt salatskålen på bordet.

KYLLING Nu skulle kyllingen være gylden på undersiden, så vend forsigtigt hvert stykke kød og kom 4 små kviste rosmarin i panden. Læg papiret over igen. Læg en mellemstor stegepande over for at veje kødet lidt ned, det er med til at kødet får sprød skorpe.

DRINK Fyld en stor kande halvt op med isterninger. Kvas myntekvistene og kom dem op i kanden sammen med saft fra citron og en appelsin. Kom to halve appelsiner i, top op med mineralvand og rør rundt. Sæt kanden på bordet.

ISKAFFE Tag isen ud af fryseren. Lav en
kande med pulverkaffe og 2 dl kogende vand. Rør sukkeret i. Anret småkagerne på et bræt sammen med tekopper. Stil det for enden af bordet sammen med isen.

KYLLING Anret de gyldenstegte kyllingestykker på et serveringsbræt af træ og skær i et af stykkerne i skiver for at
sikre, at det er gennemstegt. Hæld saften
fra panden over og stil brættet på bordet.

SERVERING Stil panden med grøntsagerne og stablen af fladbrød direkte på bordet.

ISKAFFE Når tiden er inde, lægges en skefuld is i hver tekop sammen med et shot kaffe (eller espresso) og en småkage. Skønt!