5 økologiske spisesteder i København

København er fyldt med økologiske spisesteder, der frister med gode råvarer og velsmagende spiserier. Vi inviterer dig her med på et øko-madeventyr.

Onsdag d. 25. juni 2014 - af Linda Østergaard / Foto: Wichmann-Bendtsen

En voksende bølge af spiselig velfærd har bredt sig i det københavnske madmiljø, hvor flere spisesteder har økologi på menukortet. Vi guider dig til 5 af slagsen, så sæt et Ø på din dag, og få inspiration her:

Øko-morgenmad og pluk selv-juice hos ROD

ROD er en grøntsagskærlig øko-butik på Nørrebro med vitaminboost og smagsfest øverst på dagsordenen. Kast dig over bland selv-juicebaren, hvor du selv vælger ingredienserne i frugt- og grøntkasserne. ROD har også et mavegodt udvalg af 100 % øko-mad med morgencomplet og hjemmelavede supper. På hylderne er frugt, grønt, nødder, chokolade, eddiker og olier, som er særligt udvalgt på grund af smagen og Ø-mærket.
ROD, Jægersborggade 17, 2200 København N

Se, hvor du kan plukke økologiske jordbær

Vestford Manors amerikanske restaurant


Den midlertidige øko-restaurant Vestford Manor er placeret på toppen af et nedlagt plejehjem i Gormsgade. Her har parret Simon og Maria Vestford skabt en amerikansk restaurant med udsigt over Nørrebros tage og tårne. De tryller sæsonbestemte, smagfulde hovedretter som oksebryst og spareribs frem, der består af 80-90 % økologiske råvarer - og helst lokale eller danske. Maden er afslappet, og hos Vestford sætter de en ære i omhyggeligt håndværk.
Vestford Manor, Gormsgade 12, 6. sal, 2200 København N

BioMios folkekøkken i Kødbyen


Hos BioMio i Kødbyen kan du sætte tænderne i økologiske, gennemsunde retter. Hos det store spisehus hersker en hiv stikket ud-lignende atmosfære, og køkkenet laver uhøjtidelig mad som wok og burger til både frokost og aftensmad. Hos BioMio kan du spise med god samvittighed, for alt hvad du stikker gaflen i er ø-mærket, og omgivelserne er bæredygtige, energibesparende og miljøvenlige.
BioMio, Halmtorvet 19, 1700 København V

Læs også: Din guide til street food på Papirøen

Soupanaturals sunde supper

I indre København ligger Soupanaturals økologiske suppe-hyggehule, som charmerer de fleste. Suppebaren har skabt et gennembrud for supper af den slags, der også mætter voksne mænd. Du vælger nemlig selv suppestørrelse, og der følger groft, hjemmebagt brød med. Menukortet skifter hver måned og følger årstiderne, så der er hele tiden nye smagsspark og hjemmelavede suppeoplevelser i vente.
Soupanatural, Sankt Peders Stræde 31, kld., 1453 København K

Gourmetmad i verdensklasse hos Relæ


Hos Relæ på Nørrebro kan du forkæle dit madhjerte med gourmetherligheder og økologiske råvarer, når de er allerbedst. Restauranten i Jægersborggade er nemlig blevet kåret til nummer 53 blandt de 100 bedste restauranter i verden. Kvalitetskokkene laver fokuseret, velsmagende mad uden dikkedarer. Deres spiselige fokus er enkel kvalitet og lækre detaljer.
Relæ, Jægersborggade 41, 2200 København N

Skal du på picnic? Få her vores 5 favoritsteder

København vrimler med spisesteder, der har økologi på menukortet. Vi guider dig til byens 5 bedste økologiske spisesteder.