Den lækreste aioli-opskrift

Opskrift på hjemmelavet aioli

Vi serverer den bedste hjemmelavede aioli-opskrift lige her, så du ikke behøver lede videre.

Torsdag, 9. juli 2015 - 13:07 - af redaktionen / Foto: Jakob Helbig
Aioli er den bedste dip til ovenbagte kartofler, burgeren, fisk eller skaldyr, og ingen spansk tapas-menu er fuldendt uden den sydlandske klassiker. Umiddelbart virker det nok mest overkommeligt at nøjes med at spise aioli på ferien eller på restauranter, men du må ikke lade dig skræmme af det eksotiske navn, for med den her aioli-opskrift kan du sagtens selv prøve kræfter med den hjemmelavede mayonnaise.

Aioli-opskrift er lig med mayonnaise med hvidløg

Faktisk gemmer der sig bag navnet bare en helt almindelig mayonnaise med hvidløg. Ingredienserne er næsten de samme som i den kendte mayonnaise, men også selvom du aldrig har rørt din egen mayonnaise, kan du sagtens finde du af at følge den her aioli-opskrift.  

Den lækreste aioli-opskrift

Ingredienser:

  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1½ dl vindruekerneolie
  • 1 fed hvidløg

Sådan laver du aioli:

  1. Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt.
  2. Tilsæt sennep, og pisk igen.
  3. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få mayonnaisen til at skille. 
  4. Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise.
  5. Pres hvidløgsfeddet, og pisk det i mayonnaisen.
Abonnement