Jordbær

De danske jordbær smager bare bedst! Egentlig bør man unde sig selv kun at spise de jordbær, man selv plukker eller køber direkte hos bonden. Det er dem, der dufter og smager allerbedst. De jordbær, der sælges i supermarkeder, er sorter, der skal kunne se pæne ud og holde sig i lang tid, men som ikke smager af noget som helst.

Tirsdag d. 22. maj 2012 - af Redaktionen, Foto: Jes Buusmann

Jordbær er meget sarte. Køb derfor kun små bakker med jordbær, da bærrene let kan komme til at mase hinanden med deres vægt.

Opskrifter med jordbær

Salat af bøgeblade og mælkebøtter med jordbær og løg

Cheesecake med jordbær

Salat af grillet radicchio og jordbær

Jordbærsorbet

Pavlova med jordbær

Medaljer med jordbær

Smoothie med danske bær

Kold jordbærsuppe med vaniljeparfait


Friske danske jordbær kommer til sin fulde ret i klassikere som jordbær med fløde, jordbærlagkage og jordbær dyppet i chokolade.

Jordbær og rabarber optræder rigtig ofte sammen, fx i marmelade, da de komplementerer hinanden helt fantastisk i smagen.

Vidste du...
at jordbærret oprindeligt stammer fra Amerika?

Tilberedning
Skyl jordbærret, inden du nipper stilken af, så kommer der ikke vand ind i jordbærret.

Sæson
Juni

10 råvarer du skal spise i juni