Sådan tjekker du æggets kvalitet og friskhed

Ægget er en optimal næringskilde, men du bør sikre dig, at det er friskt.

Torsdag d. 21. marts 2013 - af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek

Æg har et højt næringsindhold, er rig på proteiner, mineraler og vitaminer, men husk at tjekke æggets kvalitet og friskhed.

Slå et æg ud ad gangen i en lille skål. Kun et ad gangen, så du kan kassere et enkelt dårligt æg uden at skulle kassere de øvrige.

Ægget skal dufte frisk, og hviden skal være klar og elastisk/let hvælvet og ligge tæt rundt om blommen. Jo

mere hviden løber ud, des ældre er ægget.

Blommen skal være flot blank, virke fyldig og have en smuk klar farve.

Æg bruges i mange retter og er en klassiker som morgenmad, f.eks. Blødkogt æg med asparges, bacon og grillet brød.

Der er mange skønne retter med æg, f.eks. moderne hippiemad som Bagte rødbeder med pocheret æg.