3 drinks til weekenden

Det er blevet mere og mere populært at drikke cocktails de seneste 10 år – også til maden. Her får du opskriften på tre lækre drinks, der kan serveres både før, under og efter middagen.

Fredag d. 30. maj 2014 - af Lene Lykke Hovmand / Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Diageo og Frederikke Heiberg

Står weekenden på lækre drinks i gode venners selskab, så byder vi her på tre drinks-opskrifter, der egner sig godt både før, under og efter middagen.

Opskrifterne er lavet af norske Monica Berg, som er tidligere deltager i verdens største bartenderkonkurrence DIAGEO World Class. Hun blev den bedst placerede kvinde i konkurrencen.

drinks, cocktails, opskrift

Læs også: Lav eksklusiv gourmetmad på budget

3 opskrifter på drinks til weekenden:

Ten Pollen
50 ml Tanqueray No. 10
15 ml vild dildpollen- infused grapelikør
15 ml Noilly Prat Extra dry
1 piece Edible rose petals

Fremgangsmåde: En slags martini-variant med et feminint touch. Den er en anelse sødere på grund af likøren, som du kan erstatte med andre typer og tilsætte smag fra andre urter. Husk at rosenbladet skal være usprøjtet og spiseligt. Rør alle ingredienser, undtagen rosenbladet, sammen med is, og si isen fra før servering i et afkølet glas. Læg rosenbladet i til slut.

Server Ten Pollen til en forret med for eksempel rejer og asparges.

Læs også: Instagram: 11 madprofiler du skal følge!

Unusual Suspects
45 ml Tanqueray No. 10
15 ml kaffebønne-infused Cocchi di Torino
10 ml St. Germain Hyldeblomst
1 dash chokoladelikør
1 skive grapefrugt
1 smule hyldeblomst

Fremgangsmåde: Rør ingredienserne sammen og server med is. Drinken er med sin kaffe- og chokoladesmag perfekt at servere til en dessert med for eksempel chokoladekage og marengs eller mousse.

Se også guiden: Danmarks bedste restauranter i 2014

Den bedste martini-cocktail
Martini kan serveres og nydes med stil. Jannick Gram, Bar Manager på Balthazar champagnebar i København, giver her opskriften på den bedste martini-cocktail.

opskrifter, mad