To lækre kinesiske cocktails

Kinesisk cocktail, hedonist cocktail, magasasa daiquiri

Overrask dine gæster med en kinesisk cocktail, som passer perfekt før eller efter en velsmagende middag.

Onsdag, 16. september 2015 - 11:10 - af Signe Marie Højlund og Jannick Gram / Foto: Mikkel Vigholdt

Gør din kinesiske gourmet-middag endnu mere festlig med de her lækre cocktails. Du skal snuse lidt rundt i kinesiske specialforretninger for at få fat i alle ingredienserne, for eksempel Den Kinesiske Købmand i København.

Prøv også en indisk cocktail

De to cocktails er lavet af den prisvindende bartender Jannick Gram og serveres på Magasasa i Kødbyen i København – en kombineret dim sum-restaurant og cocktailbar. En rigtig fin kombination, skulle vi hilse og sige. Se mere på magasasa.dk.

Hedonist Cocktail

  • 3 cl Chivas 12 års
  • 2 cl kinesisk blomstervin
  • 4 cl mangojuice
  • 1,5 cl friskpresset limesaft

Pynt:

  •  tørret mango på cocktailpind

Glas: 

  • highball

Sådan gør du:

Alle ingredienser shakes med is og sies over i et glas fyldt med is. Servér straks.

Find smukke glas til dine cocktails

Magasasa DaiquiriKinesisk cocktail

  • 3 cl Havana Club 3 års
  • 1 cl Mau Tau (kinesisk brændevin)
  • 1 spsk. brygget og afkølet krysantemum-te
  • 2,5 cl friskpresset limesaft
  • 1,5 cl palmesirup (1 kg palmesukker koges op med 1 l vand i 20 minutter)

Pynt:

  • 1 skive usprøjtet limefrugt 

Glas: 

  • whisky/rocks

Sådan gør du:

Alle ingredienser shakes med is og sies over i et glas fyldt med is. Servér straks.

Tip: 

Brug en ekstra fin si for at holde rester af teen ude af din cocktail.

Prøv en asiatisk snack til dine cocktails!