Nemme lakridskarameller til konfekt-skålen

Lakridskarameller som konfekt pakket ind i cellofan og fin snor

Lakridskarameller er perfekt til konfekt-skålen, fordi de både er holdbare, lækre og et godt supplement til den klassiske chokoladekonfekt.

Tirsdag, 22. november 2016 - 17:02 - af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth

Lakridskarameller som jule-konfekt

Lakridskarameller smager forrygende og er et godt alternativ til julens tunge konfekt med chokolade, marcipan og nougat. Samtidig tager de sig godt ud i konfektskålen, og så kan du lave dem i god tid inden jul. 

Opskrift på lakridskarameller 

Ca. 50 stk.
Det skal du bruge til lakridskarameller: 
  • ½ l piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukose (Find det fx her!)
  • 2 tsk lakridspulver samt ekstra lakridspulver til at trille karamellerne i (Find det fx her!)
Sådan laver du lakridskarameller: 
  1. Kog alle ingredienserne (undtagen lakridspulveret) i en gryde, indtil karamellen er godt gylden og meget tykflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest til sidst. Karamellen er færdigkogt, når den begynder at slippe grydens bund – det tager ca. 20-35 minutter ved jævn varme.
  2. Tag gryden af blusset, tilsæt lakridspulver, og rør godt.
  3. Hæld karamellen op i en form på ca. 18 x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen. Lad karamellerne afkøle ved stuetemperatur til næste dag – eller mindst 5 timer.
  4. Skær karamellerne ud, og vend dem i lakridspulver (kan undlades). 
  5. Pak evt. karamellerne stykvis ind i cellofan, så de tager sig godt ud.

Smag også: Mette Blomsterbergs nougat-konfekt