Cheesecake med passionsfrugt

Vild med cheesecake? Så vil du falde i svime over denne variant med passionsfrugt.

Fredag d. 2. november 2012 - af Marie Melchior Foto: Betina Hastoft

Skift de traditionelle hindbær eller jordbær ud med passionsfrugt i din cheesecake, og få en helt ny smagsoplevelse! Passionsfrugtens sødme og syrlighed står godt til den cremede ost. Her har vi portionsanrettet cheesecaken i fine glas, men du kan naturligvis også lave den i en lille springform og servere den ved bordet, så gæsterne selv kan bestemme størrelsen på deres portion, men så vil det være en fordel, hvis du putter et par blade husblas i ostemassen. Det gør du ved at udbløde to blade i vand i ti minutter og lægge dem i en gryde med det væde, der hænger ved. Varm op, til de er smeltede, køl ned, og bland i oste-fløde-fyldte.

6 personer

150 g mandelmakroner
50 g smør
3 dl piskefløde
200 g flødeost
5-6 spsk flormelis
6 passionsfrugter

Blend mandelmakronerne til krummer. Smelt smørret, og rør det sammen med makronkrummerne. Fordel krummerne i bunden af 6 små vandglas.

Tærte med bagte pærer

Stil glassene på køl til bunden sætter sig. Pisk fløden til let skum. Pisk flødeost med florsukker i en separat skål. Vend flødeskummet i osten. Halver 4 passionsfrugter, skrab kernerne ud, og vend dem i cremen. Fordel cremen i glassene, og stil dem på køl indtil servering.

Lækre karamelsnitter med chokolade

Halver de sidste 2 passionsfrugter, og pynt desserterne med passionsfrugt lige inden servering.

Vafler med skyr og lakridspulver

Se hele den eksotiske mortensaften-menu her