Hjemmelavet is på kondenseret mælk

Is med kondenseret mælk

Sød, cremet og helt naturlig - med kondenseret mælk kan du trylle de lækreste kager, desserter og lækkerier frem.

Torsdag d. 10. maj 2012 - af Redaktionen

Ingredienser:
½ l piskefløde
Korn fra en vanillestang
1 dåse kondenseret mælk

Tilberedning:
1.
Hæld den kondenserede mælk i en skål sammen med vanillekornene.
2. Pisk godt igennem, så vanillen fordeler sig. Pisk fløden stiv og bland forsigtigt med den kondenserede mælk indtil du får en jævn masse.
3. Hæld det hele i en plastboks og stil den i fryseren i 5-7 timer.

Isen er fremragende som tilbehør til frugttærter og kager.

Variation: Ismassen kan tilsættes 300 g kompot af friske bær, 100 g chokoladestykker.

Fordelene er mange:
• Let at bruge
• Ingen tilsætningsstoffer
• Let at have på lager
• Stivner uden brug af gelatine
• Gør karamellerne bløde
• Undgå iskrystaller i hjemmelavet is
• Med få ingredienser kan man lave lækkerier

Prøv også disse retter med kondenseret mælk:
 

Limedessert
med
knas

Iskaffe
med
kondenseret mælk

Avocadokage

kiksebund