Julens bedste romkugler

Opskrift på romkugler

Lav julens bedste romkugler med smukke chokoladespåner og et hint af kanel.

Fredag, 20. november 2015 - 13:00 - af Christine Agertoft
Romkugler vækker glæde omkring ethvert bord, men de her passer særligt godt til julebordet. De indeholder alt det gode fra den klassiske romkugle, men har også et hint af kanel samt festlig pynt i form af dejlige chokoladespåner. Hyg dig med at lave dem og endnu mere med at spise dem!

Julens bedste romkugler

8 små romkugler

Ingredienser til julens bedste romkugler:

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. god mørk rom
  • 1 tsk. kanel
Pynt:
  • 100 g mørk chokolade

​Prøv også: Hjemmelavede snebolde

Sådan laver du julens bedste romkugler:
  1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
  3. Fordel dejen i en springform på 18 cm, og bag kagen ved 180° i 25-30 minutter.
  4. Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over. Bræk kagen i små stykker, og kom kagestykker, rom og kanel i en skål. Pisk massen sammen.
  5. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form små kugler a ca. 30 g. Hak chokoladen groft, og rul kuglerne deri.
  6. Opbevar romkuglerne på køl indtil servering.​