Mørdej

Mørdej er nemt at lave og kan bruges i et hav af især opskrifter på tærter. Her får du en nem grundopskrift på mørdej og forslag til, hvilke lækre kager du kan bruge din mørdej til.

Mandag d. 13. august 2012 - af Mette Blomsterberg, Foto: Lars Ranek

300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)

Opskrifter med mørdej:

Lemon curd-tærte

Æbletærte med tranebær og hvid chokolade

Pumpkinpie med marengslåg

Citrontærte

Napoleonshatte

Pecantærte

Nøddetærte med marcipan

Mince Pie

Mandarin-clafoutis

Små franske citrontærter

Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning. Rul mørdejen ud og brug den i lige den kage, du har lyst til at lave.