Opskrift: Chokoladekage uden mel

Mikkel Friis Holm, der lige er blevet verdensmester i mælkechokolade, er også manden bag denne fantastiske chokoladekage uden mel.

Fredag d. 8. november 2013 - af Mikkel Friis-Holm / Foto: Columbus Leth

Chokoladekagen uden mel er saftig og smagfuld - helt perfekt som dessert eller til aftenkaffen i det kolde efterår.

Opskrift på chokoladekage uden mel:
275 g 70 % mørk chokolade, fx Scharffen Berger 70 % el. Friis-Holm Nicaliso 70 %
210 g smør
5 æg str. XL
275 g sukker

Prøv også vores opskrift på chokoladekage med ricotta lige her - den er også uden mel!

Fremgangsmåde:
Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Pisk æggene med sukkeret i mindst 5 min. i en anden skål. Vend den smeltede chokoladesmør-masse med æggesukker-massen, og hæld det hele i en springform på ca. 22 cm i diameter beklædt med bagepapir. Dæk springformen omhyggeligt med sølvpapir. Stil springformen op i en større springform eller bradepande, og hæld kogende vand i, så det når halvt op om springformen med chokoladekagen i.

Chokoladekage smager bare godt! Få 10 opskrifter på lækre chokoladekager lige her!

Bag i 'vandbadet' i ovnen ved 170° (20° mindre hvis varmluft) i ca. 1 time og 15 min. Kagen er færdig, når den har sat sig og ikke klistrer på fingrene, når man rører ved midten af kagen. Afkøl kagen helt inden servering

Server med flødeskum og evt. lidt friske hindbær. Kagen holder sig fint på køl i adskillige dage.

Læs mere om Mikkel Friis-Holm, der står bag opskriften, her!