Rabarbercrumble

Denne rabarbercrumble har fået et frisk pift med mynte og en dejlig smag af vanilje. Få den nemme opskrift på rabarbercrumble her.

Fredag d. 11. maj 2012 - af Mikkel Karstad / Foto: Lars Ranek

Rabarber er perfekte til at lave en lækker crumble - den syrlige smag toppet med en sprød rabarbercrumble er ikke til at modstå, og i denne opskrift på rabarbercrumble er der blevet tilsat lidt frisk mynte, og det giver en lækker ekstra dimesion til smagsoplevelsen.

Prøv også: Rabarbertrifili

Rabarbercrumble

Det skal du bruge til rabarbercrumble:

Rabarberfyld:

  • 600 g rabarber
  • 180 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 stilke mynte

Crumble:

  • 30 g mandler
  • 60 g blødt smør
  • 30 g hvedemel
  • 60 g havregryn
  • 60 g rørsukker

FÅ FLERE DESSERTOPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du rabarbercrumble:

  1. Rabarberfyld: Bland sukker og vaniljekorn, så vaniljen bliver godt blandet med sukkeret. Skær top og bund af rabarberne. Pas på foden, hvor smagen er mest koncentreret. Skyl stænglerne i koldt vand, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Fordel stykkerne i 6-8 små skåle eller i et stort ildfast fad.
  2. Hak mynten fint, og drys over frugten sammen med vaniljesukkeret. Vend det godt rundt. Stil skålene/fadet i ovnen, og bag rabarberne ved 180° i 6-8 min., så det falder lidt sammen.
  3. Crumble: Hak mandlerne fint, brug gerne en foodprocessor. Rør blødt smør og mel sammen på en foodprocessor, tilsæt de hakkede mandler, havregryn og sukker, og kør crumblemassen i 1-2 min., den skal ligne revet ost. 
  4. Fordel massen til din rabarbercrumble ud over rabarberne i skåle. Stil skålene med rabarbercrumble tilbage i ovnen, og bag i 20 min., til dejen er sprød og let gylden på toppen. 
  5. Tag skålene ud af ovnen, og server den lune rabarbercrumble med en god vaniljeis, yoghurt eller let pisket fløde.

Prøv også: Clafoutis med rabarber

Tip! Hvis du ikke har en foodprocessor, kan dejen sagtens røres i hånden.