Risalamande-milkshake med syltede kirsebær

Du tænker måske, at milkshake er noget, der hører sig sommeren til, men det kommer helt an på, hvordan den laves. Vinterversionen her er med risalamande - ja, du læste rigtigt - og lækre syltede kirsebær. En rigtig overraskende fusionsdessert!

Fredag, 28. oktober 2016 - 12:54 - Af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth

Overrask dine gæster med en fusionsdessert, der slår to desserter sammen i én; den klassiske risalamande, som vi kender fra julen, og den amerikanske milkshake a la Grease. Pyntet med syltede kirsebær får du måske lyst til at servere den som den søde prik over i'et til vinterens hyggelige komsammener.

Risalamande-milkshake med syltede kirsebær

4 personer

Prøv også: Mette Blomsterbergs vaniljekranse

Det skal du bruge til risalamande-milkshake:

Risengrød:

  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. Sukker
  • 100 g grødris 
  • 1,5 dl vand
  • 5 dl letmælk
  • ½ tsk. salt

Risalamande:

  • kold risengrød af 100 g grødris
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. Flormelis
  • 50 g smuttede mandler
  • Milkshakes:
  • 300 g risalamande
  • 150 g knust is
  • 2 dl letmælk

Servering:

  • 100 g gode syltede kirsebær
  • 4 glas
  • 4 sugerør

Prøv også: Walesboller med te-creme

Sådan laver du Risalamande-milkshake:

  1. Risengrød: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, læg også vaniljestangen i, og bring langsomt blandingen i kog.
  2. Lad den småkoge i 10 minutter under omrøring med piskeris. Læg låg på, og lad risengrøden koge ved svag varme i 30 minutter. Husk at røre rundt ofte.
  3. Tag vaniljestangen op, og sæt grøden på køl i mindst 3 timer.
  4. Risalamande: Pisk fløden let stiv sammen med flormelis, og vend det i den kolde risengrød. Hak mandlerne groft, og vend dem forsigtigt i.
  5. Milkshakes: Blend risalamande med knust is og mælk i en blender til en shake.
  6. Servér i iskolde glas pyntet med syltede kirsebær og sugerør.