Walesboller med skøn te-creme

Opskrift på Walesboller eller Walesstang

Bag smukke Walesboller med en dejlig sød og luftig creme, og nyd dem sammen med en god kop kaffe.

Onsdag, 21. september 2016 - 9:43 - af konditor og chocolatier Torben Bang / Foto: Columbus Leth

Hvis du er vild med kombinationen af luftig vandbakkelse og sød creme, så er de her Walesboller din redning. De er på mange måder en luksusversion af de eviggode fastelavnsboller, men forskellen er, at du må spise dem året rundt, og så er de lavet af den berømte konditor og chocolatier Torben Bang. 

Prøv også: Den svenske version af Walesboller

Opskrift på Walesboller med te-creme

15-20 styk
Det skal du bruge til Walesboller:
WALESBOLLER:
  • 250 g vand
  • 125 g smør
  • 140 g hvedemel
  • 4 æg
CHOKOLADEDEJ TIL WALESBOLLERNE:
  • 100 g koldt smør
  • 40 g flormelis
  • 15 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 30 g kakao
  • 1 spsk. koldt vand
TEMPEL-TE-CREME:
  • 250 g mælk
  • 15 g passionsfrugtsaft
  • 25 g Tempel-teblade
  • 50 g akaciehonning
  • 40 g æggeblommer
  • 20 g maizenamel
  • 200 g flødeskum
  • 100 g friske blåbær
PYNT:
  • Flormelis
  • frysetørret blåbærpulver
  • friske blåbær
  • flødeskum
  • hvid chokolade

Prøv også: Fastelavnsboller med chokoladeskum

Sådan laver du walesboller:

  1. WALESBOLLER: Kog vand og smør op i en gryde, tilsæt melet, og rist det godt i gryden. Lad massen køle lidt af. Rør æggene i lidt efter lidt. Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt massen ud i kugler på størrelse med blommer på en bageplade med bagepapir.
  2. CHOKOLADEDEJ TIL WALESBOLLERNE: Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Rul dejen tyndt ud (ca. 1,5 mm). Udstik dejen med en udstikker i samme diameter som walesbollerne har, placér chokoladedejen oven på walesbollerne. Bag dem ved 180° i ca. 15 minutter, og stil dem til afkøling.
  3. TEMPEL-TE-CREME: Kog mælk, passionsfrugt, honning og tebladene op, lad det trække i ca. 30 minutter, giv det et hurtigt opkog, og sigt tebladene fra. Rør æggeblommer og maizena sammen, og tilsæt det til den varme mælk, placér gryden på varmen igen, rør i massen, til den er tyknet og har en ensartet konsistens. Stil cremen koldt.
  4. SAMLING OG PYNT: Når cremen er afkølet, vendes den med flødeskum og de hakkede blåbær. Fyld cremen i en sprøjtepose. Lav et lille hul i bunden af walesbollerne, fyld bollerne op med cremen. Sigt dem med et tyndt lag flormelis og blåbærpulver. Lav en lille fløderoset på toppen, og pynt med hvid chokolade og friske blåbær.

Smag også: Rugbrødsboller med solbær