Iskaffe: Lækker opskrift på iskaffe

Opskrift på iskaffe

Her er to forfriskende opskrifter på iskaffe, som er en kølende fornøjelse om sommeren. Du kan både prøve den simple og den syndige iskaffe.

Onsdag d. 23. juli 2014 - af Redaktionen / Foto: Henrik Freek + PR

Drømmer du om en iskaffe? Sommeren er over os, og er du typen, der gerne flasher en to-go kaffe om vinteren, så er iskaffe et iskoldt alternativ. Uanset om du er en af dem, der stadig sveder foran skærmen og stadig har ferien til gode, eller du er på vej til stranden, parken eller bare en tur ud i det grønne, så er iskaffe perfekt og et sommervenligt alternativ til en varm cappucino.

Prøv også: Verdens nemmeste iskaffe lige her!

Tilbehør til iskaffe

En rigtig forfriskende iskaffe starter med, at du laver en god kop kaffe. Vælg en kaffe fra et dyrkningsområde eller et brand, du godt kan lide. De rigtige kaffenørder maler selv bønnerne! Husk blot, at den skal være ekstra stærk for at give smag. Opskrifterne her hylder den klassiske sorte kaffe, som er stærkt på vej tilbage på de danske kaffeborde og i to-go-kopper på farten. Vi anbefaler disse lækre kaffe bønner til espresso fra franske Nicolas Vahé eller denne velsmagende kaffeblanding af malede kaffebønner fra Columbia, Indien og Brasilien. 

Den klassiske iskaffe

OPSKRIFT Nr. 1: Den klassiske iskaffe

Dette er den nemme og også den mindst syndige iskaffe. Det er en god idé, hvis du bruger enten let- eller sødmælk. Efterhånden som isen smelter, så kan du få en lidt for vandet fornemmelse med mini- og skummetmælk. 

Det skal du bruge: 

Sådan laver du den klassiske iskaffe: 

  1. Lav en god kop kaffe med dine yndlingskaffebønner.
  2. Ønsker du skum på toppen, så start med at skumme mælken op. Brug en god stavblender eller mælkeskummer.
  3. Kom isterninger i glasset og hæld mælken i.
  4. Hæld forsigtigt kaffen i.
  5. Kom skummet på toppen.

Inspiration: 12 lækre terrasser, hvor du kan nyde din iskaffe
 

Den syndige iskaffeOPSKRIFT Nr. 2: Den syndige iskaffe

Den her iskaffen er næsten en dessert. Inspirationen kommer fra en Frappé. Konsistensen skal være tyk, og du skal helst nyde denne cremede iskaffe med et sugerør.

Det skal du bruge: 

  • Kaffe ca. 1 dl
  • Vanilje- eller nougatis (helst lavet på fløde)
  • Et par isterninger
  • Lidt sødmælk for konsistensen
  • Evt sirup, sukker eller honning til at søde ekstra
  • Pynt evt. med flødeskum.

Sådan laver du den syndige iskaffe:

  1. Lav en god kop kaffe med dine yndlingskaffebønner og lad den køle ned.
  2. Kom kaffen, isen, isterningerne, mælken og siruppen i en blender og blend.
  3. Server i to-go krus eller høje glas, som har været en tur i fryseren først.
  4. Pisk flødeskum, hvis du vil have flødeskum på toppen.  

Opskrifterne er udviklet af madblogger Thomas Alcayaga i samarbejde med Moccamaster.

På bloggen madetmere.dk kan du læse mere om Thomas' iskaffe.

Galleri: Nordiske køkkener og et oplagt spot til at drikke din iskaffe

Lyst til iskaffe? Sommeren er over os, og trangen til en iskold iskaffe eller Frappé er på sit højeste. Her er opskrifter på en iskold drik til dig, som elsker iskaffe.