Ceviche med mango og torsk

Ceviche med citrusmarineret torsk - supernemt og lækkert

Mandag d. 5. november 2012 - af Marie Melchior Foto: Betina Hastoft

Ceviche med mango og torsk til 6 personer

600 g frisk torskefilet til ceviche med mango og torsk

Ceviche med mango og torsk: Marinade
4 usprøjtede lime
2 usprøjtede citroner
2 stilke citrongræs
1 chili
1 spsk revet ingefær
5 spsk sesamolie
2 mangoer
2 avocadoer
3 spsk ristede sesamfrø
1 bundt purløg til pynt

Jeg anbefaler at fryse fisken i nogle timer for at dræbe eventuelle bakterier, og samtidig bliver fisken også nemmere at skære. Skær fisken i tynde skiver, og læg dem til side for at få den bedste ceviche.

Ceviche med mango og torsk - sådan gør du:

Marinade til ceviche: Skyl lime og citroner, riv skallen af 2 lime, og pres saften fra alle lime og citroner. Bland limeskal og citrussaft i en skål. Fjern de yderste blade af citrongræs, og skær det øverste af stilkene. Bank enderne med bagsiden af en kniv for at knuse fibrene. Læg citrongræsstilkene i marinaden. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Riv ingefæren, og rør sammen med chili. Tilsæt sesamolie, og rør marinaden sammen til din ceviche.

Skær mangoerne i fine terninger og avocadokødet i skiver. Rist sesamfrø på en pande til de begynder at hoppe. Bland de ristede sesamfrø i marinaden sammen med fisken, mango og avocado. Sæt det hele på køl i 2-3 timer. Citrussaften vil tilberede fisken, til den bliver helt hvid og mør, så det ser ud, som om man har dampet den.

Anret din ceviche på tallerkener, og pynt med lange strå af purløg. Så er din ceviche klar til servering!