Kammuslinger, rejer og snowcrab

Kammuslinger er noget af det lækreste fra Grønland. Her får du en lækker forret, hvor der indgår kammuslinger.

Fredag d. 27. januar 2012 - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft

Ingredienser:



Endnu flere opskrifter med kammuslinger:

Video: Sådan rister du kammuslinger

Havtaske med hummer og kammuslinger

Grillede kammuslinger

Grillede kammuslinger med avocadosuppe
Råmarinerede kammuslinger med birkes


(6 personer)
1 spsk smør
6 store kammuslinger
1 usprøjtet lime
300 g pillede grønlandske
rejer
200 g kogt snow crab (1 'arm' med klo)
1 dåse palmemarv (220 g drænet vægt)
2 appelsiner
50 g lakserogn

Hjemmerørt mayonnaise:
2 pasteuriserede
æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1½ dl rapskimolie
2 spsk ketchup
2-3 dråber tabasco
friskkværnet peber

Sådan gør du:
Smelt smør på en pande. Lad det bruse af, og steg kammuslinger hårdt i 1 minut på hver side. Læg kammuslinger til side. Riv limeskal, pres saften af limefrugten, og hæld begge dele over kammuslinger. Dæk dem til, og hold dem lune. Pil krabbekødet ud af 'arm' og klo. Klip skallen op med en saks, og tag kødet ud så helt som muligt. Skær palmemarv i skiver på tværs. Skær top og bund af appelsinen, og skær skrællen af, så alt det hvide kommer med. Skær appelsinerne i fileter.

Hjemmerørt mayonnaise:
Pisk æggeblommerne med dijonsennep. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle. Start med lidt og øg mængden, når blandingen bliver mayonnaiseagtig i konsistensen. Rør ketchup og tabasco i. Smag til med friskkværnet peber. Portionsanret lidt rejer, stykker af krabbekød, stegte kammuslinger, appelsinfileter og palmemarv, og top med en tsk lakserogn på toppen. Server mayonnaisen til.

Grej til at få Grønland på bordet!
Smuk kande - 79 kr.
Drop alufolien og brug i stedet en dampbox - 349 kr.

Smukke tallerkner til fx. at servere kammuslinger på - 4 stk. 159 kr.

Smart citronpresser der forkæler dine kammuslinger - 159 kr.




Resten af den grønlandske menu:


Hovedret: Ovnbagt fisk med hollandaisesauce



Dessert: Vaniljeis med nutella og skovbær i vin