Salat af fennikel og appelsin

Brug vakuumpose og behold smag, farve og friskhed

Mandag d. 12. november 2012 - af Annonce

Salat af fennikel og appelsin

Ingredienser
2-3 stk. store fennikel
3 appelsiner
150 ml jomfruolivenolie
2 spsk. estragoneddike
1 håndfuld frisk estragon

Fremgangsmåde
Skær top og bund af dine fennikler og fjern de yderste lag. Vask og skær dem i tynde strimler på mandolin.
Skær top og bund af appelsinerne og skær skrællen af. Brug kniven til at skære hver appelsinbåd fri afhinderne. Læg appelsinbådene til side og pres saften af appelsin'resten' ned i en kasserolle. Reducer appelsinsaften til du opnår en klistret glacé. Blend olivenoliven med appelsinsaften mens den er varm, tilsæt eddiken og rør rundt. Tilsæt da resten af ingredienserne.

Put det hele i en vakuumpose, vakuummer tæt og lad det trække i en halv time eller mere. Således opnås en kraftigere smag, da fenniklen marineres i dressingen under pres. Vakuummeringen gør samtidig, at du ikke mister farve og friskhed i processen. Derfor kan du, med fordel, lave salaten længe inden den skal serveres, og salaten kræver ikke yderligere tilberedning; men kan anrettes direkte fra vakuumposen og serveres.