Gryderet med langtidsstegt svinekød

Opskrift på langtidsstegt svinekød

Lav en kraftig gryderet med langtidsstegt svinekød, chili og friske krydderurter.

Torsdag, 4. august 2016 - 14:01 - af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
Der findes næsten ikke noget bedre end langtidsstegt svinekød, der falder fra hinanden på tallerkenen og smelter i munden. Med den her opskrift på langtidsstegt svinekød i en smagsgod gryderet får du lige præcis den smagsoplevelse.
Svinekødet er mørt og saftigt og får perfekt modspil af den stærke chili og de friske krydderurter. Resultatet er ren langtidsstegt smagslykke. 

Opskrift på gryderet med langtidsstegt svinekød

4 personer
Det skal du bruge til gryderetten:
  • ½ dl olivenolie
  • 600 g grisenakke i store tern på ca. 5 x 5 cm.
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 10 hele korianderfrø
  • 1 anchochili
  • 2 spsk. chilijam, gerne din egen, ellers kan du købe røget chilipasta
  • 2 gulerødder
  • 4 tomater
  • 5 dl hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 rødløg
  • ½ dl eddike
  • 6 radiser
  • frisk koriander

​Prøv også: Vores luksusversion af chili con carne

Sådan laver du gryderetten: 
  1. Hæld olien op i en stegegryde, varm den op, læg kødternene i, og brun dem grundigt på alle sider. Pil hvidløget og løget, hak dem fint, hæld dem op til kødet, og lad dem stege med 1-2 minutter, uden at de bliver brankede. Hak anchochilien, og hæld den op til kødet sammen med korianderfrøene og din chilijam. Vend det hele godt rundt.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i grove stykker. Hak tomaterne i helt små tern, og hæld begge dele op til kødet. Tilsæt hønsebouillon, krydr med salt og peber, og bring det i kog. Lad det hele koge stille og roligt under låg i ca. 1-1,5 time, indtil kødet er helt mørt, og retten er kogt godt sammen. 
  3. Pil rødløget, og snit det helt fint, imens kødretten koger færdig. Læg det i en skål, og tilsæt eddike og salt, vend det grundigt rundt, og lad løget stå og marinere, til kødretten er kogt færdig.
  4. Skær top og rodende af radiserne, snit dem helt fint, gerne på et mandolinjern, og hæld dem i en skål med koldt vand, så de bliver helt tynde og sprøde.
  5. Når kødet har kogt ca. 1-1,5 time, så tjek at kødet er mørt, og retten smages evt. til med lidt ekstra chili, salt og peber.
  6. Servér i skåle med de syltede rødløg, radiser og frisk koriander på toppen. 

​Prøv også: Den bedste guacamole