Mørbradgryde med sprøde grøntsager

Mørbradgryde

Mørbradgryde med masser af farver på tallerkenen! Prøv denne velsmagende blanding af thaimad og dansk forårsgrønt.

Torsdag, 27. april 2017 - 9:22 - af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth
Mørbradgryde behøver ikke kun at være en simreret, man spiser om efteråret og vinteren. Ved at nyfortolke den klassiske ret kan den faktisk godt spises året rundt! Retten kan fx tilsættes nye, friske grøntsager, som giver masser af farver på tallerkenen. Prøv denne udgave af en mørbradgryde, som på smukkeste vis forener det thailandske køkken med dansk forårsgrønt.

Asiatisk mørbradgryde

Denne opskrift på mørbradgryde med et asiatisk twist er super velsmagende og kan spises åres rundt.

Opskrift på mørbradgryde med sprøde grøntsager

Tid: 35 minutter. Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave mørbradgryde med sprøde grøntsager

  • 1 svinemørbrad på 600-700 g 
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 nye gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk (4 dl)
  • 2½ dl bouillon
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. 3 spsk. vand + 1 tsk. majsstivelse
  • Mos med gulerødder og persille:
  • 4 bagekartofler
  • 8 små gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. hakket persille
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du mørbradgryde med sprøde grøntsager

  1. Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i mundrette stykker. 
  2. Steg kødet i en varm gryde med olie og karrypasta.
  3. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver.
  4. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  5. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler.
  6. Steg grøntsagerne sammen med kødet.
  7. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten simre i 20 minutter.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.
  10. Mos med gulerødder og persille: Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre stykker.
  11. Kog dem i 20 minutter, til de er helt møre.
  12. Hæld vandet fra, mos dem med olie, krydr med persille, salt og peber, og servér mørbradgryden