MAD-TV: Mette Blomsterberg laver hindbærlagkage

Mette Blomsterberg hindbærlagkage

Se videoen, hvor Mette Blomsterberg dekorerer en lækker hindbærlagkage. Få også opskriften på kagen, så du kan gøre hende kunsten efter.

Tirsdag d. 17. maj 2011 - af Redaktionen / Video: Christina Christensen
Se med hvordan det gik for sig, da Mette Blomsterberg i Skuespilhuset serverede hindbærlagkage, som var lavet i anledning af Mad & Boligs 20 års fødselsdag.
Synes du denne hindbærlagkage ser god ud? Så prøv også den klassiske Othellolagkage fra Mette Blomsterberg! 

Mette Blomsterberg hindbærlagkage til Mad & Bolig

12-16 personer

Mandelbund til hindbærlagkage:

  • 200 g ren rå marcipan
  • 50 g mandler, fint blendede
  • 100 g pasteuriserede æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 200 g pasteuriserede æggehvider

Hindbærfromage til hindbærlagkage:

  • 5 blade husblas
  • 200 g hindbær, friske el. optøede
  • 50 g flormelis
  • ½ l piskefløde
  • ½ god vaniljestang (eksempelvis fra Madagascar eller Polynesien)

Overtræksmarcipan til hindbærlagkage:

  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup

Udstyr og pynt til hindbærlagkage:

  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter
  • 1 plade chokolade til flager og pynt ca.
  • 4 dl piskefløde til fløderosetter evt. frysetørrede hindbær.

Prøv også: Rabarber-cupcakes af Mette Blomsterberg!

Sådan laver du hindbærlagkage:

  1. Mandelbund: Smut mandlerne og blend dem fint. Pisk æggeblommer og sukker sammen med håndmikser til en tyk æggesnaps. Bland og sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen sammen med de fint blendede mandler.
  2. Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede, og vend dem forsigtigt i dejen. Stop med at vende så snart massen er ensartet. 
  3. Klip et rundt stykke bagepapir præcis så stort som springformen og læg det i springformens bund.
  4. Fordel dejen i formen og stryg den jævnt ud med en palet. Bag ved 190°, til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk. Det tager ca. 20 til 30 min.
  5. Afkøl bunden helt og skær kanten løs med en lille, glat kniv. Slå den afkølede bund forsigtigt ud af formen og rens formen helt.
  6. Hindbærfromage: Læg husblassen i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
  7. Mas lidt af flormelissen sammen med vaniljekornene med en paletkniv på bordet, så kornene bliver skilt ad.
  8. Mos hindbær, flormelis og vaniljesukker og varm mosen op til 70° i en lille gryde. Tag gryden af varmen, før mosen koger.
  9. Vrid husblassen for vand og bland den direkte i den varme hindbærvaniljemos. Rør godt og hæld den varme blanding i en ren skål.
  10. Pisk fløden til let skum. Hæld en tredjedel af det let piskede flødeskum i hindbærblandingen og pisk det hurtigt sammen. Vend hindbærblandingen med resten af flødeskummet til en ensartet fromage og fordel den straks på mandelbunden (se: Sådan bygger du kagen).
  11. Overtræksmarcipan: Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Opbevar overtræksmarcipanen i en tillukket plasticpose ved stuetemperatur, indtil den skal bruges, dog maks. en uge.

Sådan bygger du kagen:

  1. Flæk mandelbunden til to tykke bunde med en stor, savtakket kniv. Læg den nederste bund i springformen. 
  2. Fordel to tredjedele af hindbærfromagen på bunden. Læg den øverste bund oven på fromagen og pres let. Fordel resten af hindbærfromagen på kagens top og stryg den glat.
  3. Stil kagen i køleskabet til næste dag (eller 3 timer i fryseren). Befri den forsigtigt fra formen og placer kagen på et fad.
  4. Rul overtræksmarcipanen ud i lidt ekstra flormelis til ét langt bånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen. Skær båndet lige, mens det ligger på bordet, og husk at måle, inden du skærer. Båndet må gerne være ca. 1 cm højere end kagen.
  5. Skær eller riv flager af den hvide chokolade og placer flagerne midt på kagen.
  6. Pisk 4 dl fløde til skum og hæld det i en sprøjtepose med en stor stjernetylle i. Sprøjt flødeskummet ud på den overtrukne hindbærlagkage i f.eks smukke rosetter og pynt rosetterne med chokolade eller hindbær.

Find flere lækre Mette Blomsterberg-opskrifter her:
Mette Blomsterberg CITRONSPECIER
Mette Blomsterberg VANILJEKRANSE
Mette Blomsterberg CITRONTÆRTE
Mette Blomsterberg KOKOSTOPPE
Mette Blomsterberg JULEKRANSEKAGE
Mette Blomsterberg KANELTRØFLER
Mette Blomsterberg LEMON CURD TÆRTE
Mette Blomsterberg NAPOLEONSHATTE
Mette Blomsterberg PECANTÆRTE
Mette Blomsterberg PISTACIE-KARAMELLER
Mette Blomsterberg RABARBER-CUPCAKES
Mette Blomsterberg VALNØDDE-CUPCAKES
Mette Blomsterberg NOUGATTOPPE
Mette Blomsterberg FUDGE
Mette Blomsterberg OTHELLOLAGKAGE