MAD-TV: Sådan laver du brød med trøffel

En lækker enkel ret, hvor du skal bruge den lækre scamorza-ost, der minder meget om mozzarella.

Onsdag d. 2. februar 2011 - af "Smag Toscana" Ryan Hanley, Foto: Flemming Poulsen, Video: Christina Christensen
Se flere videoer fra Toscana:

Sådan laver du fyldte tomater


Sådan laver du risotto


Smag Toscana

Mad & Bolig har været en tur i Toscana og har fantastiske videoer med hjem til dig, så DU også kan smage på den skønne egn.


Opskriften her er fra "Smag Toscana", hvor kokken Ryan Hanley laver madlavningskurser i en skøn villa i Toscana. Du kan selv komme på madlavningskursus hos Ryan.

>>Læs mere om Smag Toscana

>>Se mange flere videoer fra Smag Toscana her


Opskrift
(6 stk)

200 g scamorza-ost (du kan f.eks. købe det i italienske specialforretninger)
Et stk. sort trøffel (frisk eller på glas)
6 skiverbrød
Evt. trøffelolie

- Grill eller toast brødet
- Skær osten i tynde skiver
- Rens evt. trøflen
- Læg brødet i en lille ovnfast skål. Læg osten på brødet og bag den i ovnen ved 200 grader i omkring 5 minutter
- Riv tynde skiver af trøflen over brødet
- Dryp evt. lidt trøffelolie over

Om osten scamorza:

Scamorza er en italiensk komælk ost , der minder ommozzarella. Det kan også være fremstillet af andre mælketyper, men det er mindre almindeligt.

Scamorza fremstilles ved at den friske ostemasse modnes i sin egen valle i flere timer for at tillade, at laktose blive omdannet til mælkesyre . Italienske ostemagere vil traditionelt give osten en rund form og binde en snor om en tredjedel af osten, hvorefter den bliver hængt til tørre.generelt udgøre ost til en rund form, og derefter binde en snor rundt masse tredjedel af afstanden fra toppen, og hænges til tørre. Dette har givet osten kælenavnet "kvælerosten". Osten er normalt hvid i farve, medmindre den er røget, hvilket gør den mandelfarvet..