MAD-TV: Sådan laver du gravad laks med ingefær

Denne gravad laks med ingefær er lækker som appertizer eller som en let frokost.

Tirsdag d. 29. november 2011 - af Marie Melchior, Web-tv: Christina Christensen

Se videoen, hvordan du nemt kan lave en lækker forret eller en let frokost med gravad laks.
Laksen skal være helt frisk når du køber den, og husk at fortælle din fiskehandler, hvad den skal bruges til, så du er sikker på at få det rigtige stykke laks.


Få opskriften her:

1 kg fersk lakseside (gerne et midterstykke)
2 spsk revet syltet ingefær
1 dl salt
1 dl sukker
2-3 julesalat
1 lille glas ørredæg, 50 g
citronolivenolie

- Start med at fjerne alle benene i laksen, hvis fiskehandleren ikke har gjort det. Tag 3-4 stykker syltet ingefær og riv dem fint. (Et Microplane rivejern er super til formålet.)

- Bland salt og sukker sammen med det revne ingefær. Gnid laksen ind i blandingen, læg den i et fad og dæk med film. Sæt fadet på køl, gerne med noget tungt ovenpå.

- Lad laksen stå i 1-2 døgn. Skær skiver af laksen og anret lakseskiverne på julesalat med ørredæg. Dryp med citronolivenolie.

Se også videoerne:

Sådan laver du frugttærte

Sådan laver du småkager med kokos og korender