MAD-TV: Sådan laver du grillet dildlaks

Er du vild med grillmad, så prøv at tilberede 'Grillet dildlaks med blomkål & tahindressing.'

Onsdag d. 2. marts 2011 - af Opskriften stammer fra ‘Sund & slank året rundt – middage, Video: Christina Christensen


Opskrift

170 g laksebøf
2 tsk tørret dild
salt & peber
150 g romanescokål (thai-blomkål)

Tahindressing:
3 tsk tahin
saft og skal af en økologisk citron
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 lille, rød chili
1 fed hvidløg
salt & peber
eventuelt Multisød

- 50 g gule tomater
- Del blomkålen i små buketter og blancher dem kort i letsaltet vand.
- Rør tahinen op med citronsaft og reven citronskal samt eventuelt lidt vand til at korrigere konsistensen med.
- Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande og stød dem i en morter. Kom krydderierne i dressingen med finthakket, rød chili og presset hvidløg.
- Smag til med salt og peber og eventuelt Multisød. Hæld dressingen i en lille skål.
- Læg tørret dild på en tallerken, vend laksen heri og grill den, til den er tilpas gennemstegt. Krydr med salt og peber.
- Server laksen med den dampede blomkål, der er blandet med halverede tomater og med tahindressingen.