Nem opskrift på Goma-dressing

Goma-dressing

Goma-dressing er en af de lækreste og mest cremede dressinger, der findes. Når du først har lavet den, vil den garanteret blive din nye favorit!

Tirsdag, 19. september 2017 - 14:59 - af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann

Goma-dressing er efterhånden blevet en meget populær dressing. Du kender den måske fra Sticks 'n' Sushi, hvor den serveres til diverse salater og grøntsager. Grundindgrediensen er sesamfrø, som gør dressingen velsmagende og cremet. Dressingen er sød, saltet og syrlig. Når du først har smagt den, bliver den garanteret en dressing, du ikke kan undvære i dit køleskab!

Du kan nemt bikse den sammen og lave din helt egen derhjemme. Prøv den fx til de populære buddha bowls eller som dip til dine grøntsagsstave. Dressingen kan selvfølgelig også bruges til salater og andet grønt. 

Goma-dressing går helt perfekt til rispapir-ruller. Få opskriften her!

Goma-dressing

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave goma-dressing

  • 500 g sesamfrø 
  • 1-1½ dl soja 
  • 2-3 spsk. riseddike
  • 1 stort fed hvidløg 
  • ½ rød chili
  • 3 spsk. ahorn- eller agavesirup
  • saften fra 1 lime eller ½ citron
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1½ dl neutral olie
  • vand
  • salt

Sådan laver du goma-dressing:

  1. Rist sesamfrøene på en pande, indtil de begynder at 'snakke' og hoppe på panden. Lad dem riste, mens du vender dem rundt i nogle minutter, indtil de dufter kraftigt af sesam. 
  2. Blend dem med soja, eddike, hvidløg, chili, sirup, citrussaft og sesamolie, indtil saucen er tyk og cremet. 
  3. Hæld vand i en tynd stråle, til konsistensen er som en cremet dressing. Husk, den skal være så tynd, at den kan hældes, men stadig så tyk at den hænger fast på en rå gulerod og ikke føles vandet. 
  4. Opbevar køligt eller på frys.

TIP!
Riseddike er ikke 
så sur som andre eddiker
 og egner sig bedst her, 
men i en snæver vending
 kan du bruge almindelig
 hvid balsamico.