DIY

19 idéer til dit julebord

Lad æstetikken være omdrejningspunktet, når du dækker bordet juleaften eller til en af de andre begivenheder, der venter i december. Her er 19 bud på, hvordan du kan dække årets julebord.

Julen er for mange traditionernes højtid, men selv om menuen, selskabet og meget andet ofte går igen år efter år, må du gerne tænke i nye baner, når du skal dække op til julemiddag. 

I julen samles vi og nyder godt af den gode spise, som bliver tilberedt med snilde og kærlighed. Med til at nyde den gode mad hører sig et smukt dækket julebord, hvor du kan kræse om dine gæster og ikke mindst løfte middagen til nye højder.

SE OGSÅ: 50 gaver til din bolig

Serveringen og stemningen omkring middagen er med til at gøre den gode spise endnu mere delikat. I rare omgivelser med gode venner og familie fra nær og fjern bliver middagen fuldendt, når den er pakket ind i den gode stemning.

Juleborddækning: Hvordan skal dit julebord se ud i år?

Lad hver jul, og måske endda hver julefest, få sin egen tone og sit eget udtryk. Herunder finder du inspiration og idéer til, hvordan du kan dække julebordet, når det er dig, der byder til bords.

Prøv også opskriften: Havregrynskugler i luksusudgave

18 ideér til dit julebord

Gå på opdagelse i naturen, og sammensæt forskellige typer af mos og grene med sirlige blomster. Går du efter et mere naturligt udtryk, kan du bruge grenene, som de er, men du kan også male dem hvide som her, så de komplementerer den øvrige pynt.

Foto: Carina Krüger

Har du god plads omkring bordet, kan du vælge at udvide borddekorationen og også tage gulvet i brug. På den måde giver du opdækningen en ekstra dimension, samtidig med at der bliver ekstra plads til at sætte stemningen med levende lys.

Foto: Carina Krüger

Lad de varme toner gå igen, og skab sammenhæng i borddækning med farvede glas og tallerkner, der matcher pynten. 

Foto: Carina Krüger

På bordet vokser mos og pudemos sammen med alterlys, der sammen med sølvbestik og hvide tallerkner bryder de grønne toner.

Foto: Carina Krüger

Et julebord i nordiske farver. Sort, hvid og guld gør bordet elegang og stemningsfuldt.

Foto: House Doctor

SE OGSÅ: 27 smukke juletræer, som du kan blive inspireret af

Et julebord i nordiske toner. På hver stol hænger en tavle udformet som et hjerte med navn på hver enkelt gæst.

Foto: Mikkel Adsbøl

Rå grene i vaser og røde æbler på bordet gør dette julebord stilrent og følger naturens ånd.

Foto: Martin Sølyst

Julebord med nordiske aner.

Foto: Mikkel Adsbøl

Kobber er farven, der sætter stemning omkring dette julebord. Vælg en farve, som den gennemgående på bordet og dæk op i stil og toner, der matcher.

Foto: Mette Wotkjær