Annonce
DIY

5 tips: Sådan skal du dække dit påskebord i 2020

Det kræver ikke meget at pifte det traditionelle påskebord op og give det et moderne strejf. Få fem nemme tips til årets påskebord her.

Påskefrokosten er ofte forbundet med faste traditioner, men borddækningen behøver hverken at være fuld af fjer eller holdt i skriggule nuancer for at emme af påske.

Du kan nemlig sagtens dække et påskebord, der er både traditionelt og nutidigt.

Hvis du lader påskens symbolik som f.eks. små æg og blomster være den klassiske tråd i borddækningen, og holder bordet i lyse nuancer, får dit påskebord et roligt og moderne udtryk – uden at du går på kompromis med påskestemningen.

Afstemt udtryk

Et lille tip til at skabe balance på bordet er at udvælge et par ting, der skal have særligt opmærksomhed.

Hvis du for eksempel har en tallerken med påskemotiv, som tilfører bordet et element af tradition, kan du kombinere med mere neutralt service og dække med genanvendelige hørservietter som et moderne modspil.

På den måde bliver det samlede udtryk afstemt – og tallerkenen kommer til sin ret. Du kan også undlade dugen for at understrege kontrasterne.

Byd naturen ind

Når du vælger farver til bordet, kan du sagtens bruge de klassiske påskefarver. Men tænk i nordisk farve-DNA, der afspejler naturen i forårsmånederne, og gå efter mosgrøn, afdæmpet gul og støvet rosa.

Og så er naturens eget guld også en nem måde at give bordet et friskt forårspust på. Brug gerne friske grene eller blomster fra haven i samme nuancer som resten af borddækningen for at binde det hele sammen.

5 konkrete tips til dit påskebord i 2020:

Alternative påskeservietter

Det kræver blot en stofserviet, lidt sejlgarn og et æg at dække op med en påskeserviet. Lægger du servietten med snipperne omvendt, bliver det til en hare.

 

Forårsfornemmelser

Et par friske grene som pynt er en nem måde at tilføje forårsstemning til bordet. Tag grenene ind et par dage i forvejen, så de kan springe lidt ud, og pynt dem eventuelt med æg i silkesnore, der passer til resten af borddækningen.

 

Mix og match

Påskebordet behøver ikke at have dug på for at være festligt. Ved at dække med tallerkener med referencer til forårets farve-palette kan du nemt skabe påskestemning på bordet. Og du behøver ikke at investere i et helt stel: Mix med andre typer keramik, og supplér med farvede glas for et mere nordisk og rustikt look.

 

En lille overraskelse

Fyld en æske eller bonbonniere med slik, der matcher borddækningens nuancer, og brug den som pynt på bordet ved at stille låget på skrå. Så er der også lidt sødt tilgængeligt til sukkertrængende gæster.

 

Fra jord til bord

Du kan nemt lave en lille opstilling som pynt på bordet ved at lægge æg i forskellige materialer på en bund af mos. Har du en stor glasklokke, kan den også fungere som afslutning på opstillingen.

 

Ekstra tip: Forårs-stilleben

Dit påske- eller forårsstel kan sagtens bruges andre steder i indretningen end på bordet. Stil et par dele sammen med en lille vase med en forårsblomst, et påskeæg eller andet nips – så har du et dekorativt stilleben.

 

Om Hammershøi Easter:

Hammershøi Easter-stellet udspringer af Kählers klassiker, Hammershøi, og er designet i samarbejde med kunstner Rikke Jacobsen.

Hammershøi Easter består af en tallerken, et krus, en bonbonniere og nogle dekorative påskeæg. Hver del har sit eget unikke påskemotiv, som leder tankerne hen på forår og lysere dage. Delene kan mixes med det klassiske hvide Hammershøi stel.

Læs mere om Hammershøi Easter her