Badeværelse

14 flotte håndvaske til badeværelset

Den helt perfekte håndvask kan fuldende dit drømmebadeværelse – men det kan være svært at vælge. Vi har derfor samlet 15 smukke håndvaske i forskellige materialer, former og stilarter, du kan blive inspireret af.

Sådan vælger du den rette håndvask

Håndvasken på badeværelset har stor betydning for det samlede udtryk, men det er ofte en dyr post, hvor det er svært at tage en beslutning. Derfor er det vigtigt, at du starter med at gøre op med dig selv, hvilket udtryk du drømmer om. F.eks. kan en håndvask i messing og en porcelænshåndvask give badeværelset meget forskellige stiludtryk.

Hvilket materiale skal håndvasken være?

Der er stor forskel på, om du vælger en håndvask i messing, marmor, komposit eller porcelæn, både når det kommer til pris, stilart og vedligeholdelse. En marmorvask, og flere andre vaske i naturmaterialer, kan ikke tåle syre. Derimod kan en stålvask, eller nogen typer af porcelænsvaske, holde til flere kemikalier. Derfor skal du huske, at der er nogen materialer, som ikke tåler de kalkfjernere, mange bruger på et badeværelse.

Samtidigt spiller materialet også en stor rolle for badeværelsets samlede æstetik, da f.eks. marmor kan fremstå køligt og minimalistisk, hvor en porcelænsvask kan give et klassisk eller romantisk udtryk.

Vælg den rette form og størrelse til håndvasken

Når du vælger størrelsen på håndvasken, skal overveje hvor meget plads den må optage på badeværelset. Har du et lille gæstetoilet, kan det være en god idé med en lille smal håndvask, hvorimod hvis du har et stort badeværelset, kan du med fordel vælge et møbel med en indbygget håndvask. Der findes mange håndvaske i standardmål, men du kan også få håndvaske i utallige størrelser og former, som opfylder dine badeværelesdrømme.

Håndvask med det rette udryk

Er du til romantisk vintage, klassisk eller minimalistisk? Overvej hvilken stil du er til, og hvilken atmosfære dit badeværelse skal have. Når du både kender dit ønske om materiale, størrelse og stil, kan du finde den rette forhandler. Hvis du gerne vil have en vintagestil, kan det være, du skal lede efter den rette på DBA.  

Inspiration til valg af håndvask

Pladsbesparende håndvask

Foto: Stine Christiansen

Den store håndvask

Foto: Mia Mortensen

Vintagehåndvask

Foto: Mikkel Tjellesen

Hængende håndvask med synlige rør

Foto: Mia Mortensen

Fritstående håndvask

Foto: Mia Mortensen

Dobbelt-op-håndvask

Foto: Stine Christiansen

Minimalistisk håndvask

Foto: Peter Kragballe

Sort håndvask

Foto: Pia Olsen

Indbygget håndvask

Foto: Pernille Kaalund

Organisk rund håndvask

Foto: Mia Mortensen

Håndvask i badehotelstil

Foto: Peter Kragballe

Den klassiske håndvask

Foto: Mia Mortensen

Håndvask i marmor

Foto: Tina Brok Hansen

 

Fritstående vask med opbevaring

Foto: Iben og Niels Ahlberg