Badeværelse

15 badeforhæng til dit badeværelse

Et badeværelsesforhæng kan være med til at sætte stemningen og stilen på dit badeværelse. Vi har fundet 15 badeforhæng, som med garanti vil gøre dit badeværelse ekstra personligt.

Det mest private rum i hjemmet er badeværelset, men det betyder ikke, at du ikke kan gøre det hyggeligt og indbydende. Og her er et badeværelsesforhæng oplagt til at tilføje både stemning og personlighed til det ofte sterile rum. Især hvis du har et lille badeværelse, hvor det er begrænset, hvor meget du kan indrette, er et badeforhæng oplagt til at sætte rammen for stilen. 

Sådan vælger du det rigtige badeforhæng

Når du skal vælge dit badeforhæng, skal du først og fremmest tage stilling til, hvilken stil du gerne vil have på dit badeværelse. Er du til den afdæmpede, nordiske stil med naturlige materialer? Så vælg et badeværelsesforhæng i en afdæmpet farve, måske i tekstil, som kan understrege det organiske udtryk. Du kan også gå efter et ensfarvet forhæng, hvis du vil holde det enkelt - eller du kan vælge et med stærke farver eller mønstre, hvis du vil skabe markant forandring i rummet. Bare husk, at et mørkt badeværelsesforhæng kan få rummet til at syne mindre, så er det småt med kvadratmeterne, så kan det måske være en fordel at gå efter et forhæng i en lys farve.

Det bedste af det hele er, at det er uhyre let at skifte dit badeværelsesforhæng og på dén måde ændre hele udtrykket i rummet. 

Hvor langt skal et badeværelsesforhæng være? 

Badeforhæng kommer oftest i standardmål, men det, du selv kan justere på, er, hvordan det hænges op. Her er det vigtigt, at badeværelsesforhænget hænger minimum 5 centimeter fra gulvet, og at stangen ikke er monteret helt oppe ved loftet, så bruseområdet er lukket fuldstændig af. På den måde kan varmen cirkulere i rummet, og du undgår derved, at dit badeforhæng vil klæbe til kroppen, når du tænder for det varme vand. Kan du ikke finde et forhæng, der passer i længden, kan du eventuelt få det syet til professionelt. 

Hvilke mål badeforhæng findes?

Det mest almindelige badeforhæng måler 200x180 cm. Et badeforhæng, der er for kort, hjælper ikke meget, når vandet får lov at pjaske ud under det. Hvis ikke du kan finde et badeforhæng

Hvor ofte skal man vaske et badeforhæng? 

Dit badeforhæng skal vaskes jævnligt - minimum én gang hver tredje måned.

Hvordan vasker man et badeforhæng? 

Følg vaskeanvisningen på det, og giv det en tur i vaskemaskinen med almindeligt vaskemiddel. Hæng det til tørre straks. Er badeværelsesforhænget meget beskidt, eller er det længe siden, det har fået en kærlig vaskebehandling, så kan det dog have behov for en lidt mere omstændelige tur. Læg i så faldførst  badeforhænget i blød i en balje med varmt vand og 1 dl eddikesyre eller eddike. Vask derefter forhænget i maskinen med almindeligt vaskemiddel. 

Læs mere: Rengøring af badeforhæng.

Nedenfor har vi samlet 15 smukke badeforhæng, der på forskellig vis bidrager til et personligt badeværelse. Lad dig inspirere af det nordiske, det minimalistiske eller måske et mere farverigt badeforhæng alt afhængig af, hvilken stemning du vil have på badeværelset.

15 badeforhæng til inspiration

Hvis du har et klassisk badeværelse, kan du nemt pifte det op med et farvet indslag. Dette badeforhæng fra HAY koster 249 kroner.

Du kan sagtens forene et minimalistisk badeværelse med et mønstret forhæng. Dette badeforhæng med terazzomønster i grå og beige er fra H&M og koster 149 kroner.

Et gråt badeforhæng er især smukt på et klassisk indrettet badeværelse. Dette er fra Ellos og koster 199 kroner.

Et sort badeforhæng behøver slet ikke være kedeligt. Det hvide sildebensmønster på dette sorte badeforhæng fra Oyoy er en rigtig flot detalje. Badeforhænget koster 399 kroner.

Det er nemt at vælge et hvidt badeforhæng, men vælger du et med et diskret mønster kommer det til at skille sig ud på dit badeværelse. Dette badeforhæng er fra Aimjerry og koster 130 kroner.

Få naturfølelsen frem på badeværelset med dette bruseforhæng fra Compliments, der koster 499 kroner.

Et badeforhæng i grøn er ekstra flot sammen med en badeforhængsstang i messing. Badeforhænget er fra Jotex og koster 179 kroner.

Dette stribede badeforhæng fra Ferm Living ligner nærmest et gardin. Badeforhænget koster 649 kroner.

Giv dit badeværelse et grafisk udtryk med et eksempelvis et bruseforhæng med runde cirkler. Badeforhænget er fra Mette Ditmer og koster 400 kroner.

Et badeforhæng må gerne sætte stemningen på badeværelset. Dette er fra Zone og koster 199 kroner.

Det her badeforhæng fra Marimekko vil helt sikkert give dit badeværelse noget karakter. Badeforhænget koster 395 kroner.

Badeforhænget fra Oyoy har den fineste grafiske Det koster 399 kroner.

Du går aldrig galt med farven blå. Dette badeforhæng fra Ferm Living koster 649 kroner.

Er du lidt mere modig, kan du kaste dig ud i dette badeforhæng fra Ikea. Det koster 79 kroner.

Går du efter det minimalistiske udtryk, så er et gennemsigtigt badeforhæng en god idé. Dette fra Cph Living koster 319 kr.