Badeværelse

25 badeværelser: Find inspiration til både store og små

Mangler du inspiration til indretning af badeværelset? Vi har samlet 25 forskellige badeværelser i forskellige stilarter, så du kan få inspiration til både store og små badeværelser.

Lad blot drømmen om nye badeværelser leve! Der er mange muligheder for at indrette badeværelser, så de får et personligt udtryk og afspejler resten af din indretning. Selvom du måske ikke tænker så meget over indretningen på dit badeværelse, og måske blot har for øje, at det skal være rent og signalere velvære, så er dit eller dine badeværelser de rum, der både starter og slutter din dag. Det er her, at du har nogle af dagens første og sidste tanker, og derfor kan være en god idé, at det har en god og rar stemning, så dagen begyndes og sluttes godt. 

LÆS OGSÅ: 5 tips til at personliggøre badeværelser

Indretning af badeværelset

Indret dit badeværelse med detaljer og specielle ting, da det giver ekstra kant og signalerer personlighed. Det kan være alt fra en pæn bordplade, et specielt armatur eller noget pænt på væggene, der gør badeværelset hyggeligere og pænere.

Uanset om du har et stort eller et småt badeværelse, er det ikke særlig svært at få din personlige stil ind. Spejle, skabe, greb, håndklæder og knager kan alt sammen være noget, der er med til at udtrykke din personlige stil. Samtidig kan det gøre dit badeværelse pænere, hvis du køber ting, der skjuler de mindre pæne ting, der minder en om, hvad et badeværelse også bruges til. En fin skjuler til toiletpapiret eller toiletbørsten kan gøre underværker, og får du stillet alle rengøringsmidlerne ind i et skab eller på anden måde skjult dem, kan det medvirke til at gøre dit badeværelse langt rarere at være i. 

Inspiration til badeværelser 

Her på siden har vi samlet en masse inspiration fra forskellige badeværelser. Find idéer til alt fra klinker til amarturer og gode råd til, hvordan du gør badeværelset til et lækkert rum. Se med herunder.

 

Trænger du til forandring på badeværelset, så pift det op med et nyt karakteristisk spejl.

Skab personlighed på dit badeværelse med en billedvæg og stemningsfyldte detaljer. Som her, hvor de etniske detaljer skaber rejseminder og varme. 

Leg med detaljerne i badeværelset, og lad evt. gennemgående farver og temaer blende ind. Den blå farve samt det mørke træ, som går igen, skaber ro og kant i et ellers lyst badeværelse. 

Brug et gulvtæppe til at skabe en hyggelig og hjemlig stemning på dit badeværelse. Det er også rart at træde ud på en vintermorgen, hvis du ikke har gulvvarme. 

Badeværelset er rummet til afslapning og selvforkælelse. Invester i duftlys og lækre olier for at give dit badeværelse et strejf af wellness. 

For at opnå mere kant eller en bestemt stemning i dit badeværelse, kan du male væggene i en sart, behagelig farve. På den måde kan du også opnå en nem og hurtig forandring, som ikke indebærer den helt store makeover. 

Pift dit gamle badeværelse op med tendenser som her, hvor man har brugt flet og marokkanske hammamhåndklæder. Et godt tip kan være at vælge langtidsholdbare løsninger til ting som klinker og armaturer, og så implementere nogle af tidens tendenser i nips og inventar, som kan flyttes rundt.

Hvis du vil have et badeværelse, der skiller sig ud, men samtidig er tidløst, kan du mixe forskellige fliser på gulv og væg, men stadig holde fliserne i neutrale farver. På den måde får badeværelset et rent og klassisk udtryk. Foto: Kira Brandt 

Ved at lade den samme flise gå igen på både gulv og væg, dannes der en helhed og et eksklusivt udtryk på badeværelset. Her har man valgt at bruge mønstrede fliser og holdt vask, toilet, amatur i et enkelt design og rolige farver. Hvis man havde valgt en mere enkel flise, kunne man snildt indrette med et mere specielt og i øjefaldende design. 

Rå stil på badeværelset? Her ser du et badeværelse med sorte fliser og mørkt træ. Flot og stilrent.

Hvis du har et lille badeværelse, kan du skabe mere plads til hygge og personlige detaljer, ved at lave en gennemgående bordplade til vasken, sæbe, håndklæder, duftlys - og hvad du ellers finder nødvendigt og hyggeligt på badeværelset. 

Pift dit hvide badeværelse op med detaljer i træ og forskellige kurve. På den måde bliver det mere hjemmeligt og mindre koldt. 

Et helt mørkt badeværelse er et modigt - men flot - valg. Det helt mørke rum med til at skabe en følelse af hotel og wellness, men egner sig bedst til større badeværelser. 

LÆS OGSÅ: 15 modige badeværelser 

Grønne planter fungerer godt på badeværelset. Overvej evt. en kaktus-sort, som ikke kræver så meget lys.

Brug det, du har. Har du et naturligt lysindfald på dit badeværelse, så udnyt det. Måske har du en så bred vindueskarm, at den kan fungere som opbevaring på det lille badeværelse?

Skab en eksklusiv stemning med marmor i forskellige stilarter og nuancer. Det giver et råt og luksuriøst udtryk. 

Få en rigtig boheme stemning på dit badeværelse ved at bruge mønstrede gulvfliser, forskellige træmaterialer og rolige nuancer. 

 

Ved at lade de sorte gulvfliser fortsætte op ad væggen skabes der en dybde i badeværelset, der får det til at virke mindre klinisk. Hvis dit badeværelse er holdt i sorte og hvide klinker, kan du bryde med materialer af træ og hyggelige planter. 

Her har man anvendt en smuk grøn farve på badeværelset, der giver rummet en dejlig behagelig fornemmelse af natur. 

Åben opbevaring med rustikke kasser er en lækker og brugbar løsning til opbevaring på badeværelset.

LÆS OGSÅ: 11 ideer til badeværelset du måske ikke kender

Spar plads, og pynt op i badeværelset ved at rulle håndklæderne sammen i stedet for at stable dem op. Skammelen er både praktisk og dekorativ i det enkle rum.

Hvis dit badeværelse indeholder kølige nuancer og elementer som marmor, kan du skabe hyggelig atmosfære med fx et bambusgardin og tekstiler i varmere farver. 

Miks og match antik charme med moderne stilrenhed. Som her, hvor man har indrettet badeværelset med et antikmøbel, der bryder med de rette linjer. Badeværelset er designet af Brandt Collective ved Julie Brandt, som både har en kollektion med greb af samme navn samt andre kollektioner og indretninger. 

Fliser lagt i sildeben giver et luksuriøst og detaljeret udtryk. Dermed behøver badeværelset ikke andre former for nips eller detaljer. Her har man valgt en lyserød farve og et sort amatur, der skaber et mere dramatisk look.

LÆS OGSÅ: 16 rum med sildebensfliser - køkken, entré og bad 

Få en personlig stil på dit badeværelse med et mønstret tapet. Hvis dit badeværelse er lille og der ikke er plads til mange personlige detaljer, kan et tapet være en god løsning til at skabe stemning.