Badeværelse

Gør det lille badeværelse stort

Få det lille badeværelse til at syne større med inspiration til indretningen og 9 smarte løsninger, som giver plads i badeværelset.

Når du har store drømme men få kvadratmeter, så gælder det om at kende de tricks, der kan gøre det lille badeværelse til en afslappende oase i hjemmet. Et sted hvor der både er plads til at sætte hår, barbere ben og til alle de uundværlige produkter.

Se også: Tips til det lille badeværelse

9 smarte løsninger til det lille badeværelse

Vi har samlet 9 pladsbesparende tips, som kan forvandle dit lille badeværelse. Kvadratmeterne kan vi ikke trylle frem, men vi kan hjælpe dig med at skabe følelsen af luft, orden og ro.

#1: Snup en bid af væggen

Der findes mange smukke badeværelsesmøbler på markedet, men det er desværre de færreste, der passer lige præcis ind i dit skæve mini-badeværelse. Men i stedet for at ærgre sig over, at der ikke er nogen letkøbt løsning på dit problem, så se det som en udfordring. Tænk på, hvordan du kan udnytte den mærkelige krog, et indhak eller skråvægge. Her har det lille klassiske badeværelse fx fået et indbygget skab ved at inddrage noget af væggen.

Foto: Iben & Niels Ahlberg

Se også: Sådan forvandlede vi et "skabs-badeværelse"

#2: En lille håndvask til et lille badeværelse

En håndvask optager utroligt meget plads i et lille rum, og det kan være svært at få klemt både toilet og håndvask ind. Heldigvis findes der ekstra små håndvaske, og de er ideelle til hjørner. I hjørnet af rummet kan du nemlig hente noget plads, som ellers ville gå til spilde. På billedet herunder er bordpladen monteret på væggen for at optimere pladsen.

Foto: Jens Barslund

#3: Tænk opbevaring opad

Der er utrolig meget opbevaringsplads at hente, hvis man lige vender blikket lidt opad i det lille badeværelse. Du kan sagtens lave en hel væg, fra gulv til loft, af skabe uden, at det nødvendigvis bliver overvældende. Faktisk virker det mindre overvældende, når alt rodet bliver pakket væk! Husk blot at holde dig til rene linjer, og farver der hænger sammen med resten af rummet.

Foto: IKEA

#4: En skillevæg

Noget af det dyreste at ændre på i et badeværelse er placering af rørene til vask, toilet og afløbet i brusekabinen. Inden du kaster dig ud i det projekt, så overvej lige, om en skillevæg kan fikse dit problem. På billedet herunder er der opsat en tynd glasvæg mellem toilet og brusekabine. Den gør det muligt at vende toilettet og skaber dermed mere plads til håndvask og opbevaring. Du kan også bygge en halvmur, hvis der er plads.

Foto: Jan Ove Kristensen

Stort galleri: Smukke store og små badeværelser

#5: Fliser der maksimerer lyset

Alle ved, at et lyst rum virker større, og hvis du er så heldig at have et vindue i dit lille badeværelse, er det bare med at udnytte det. Det kan du bland andet gøre med fliser, som reflekterer lyset. Glaserede fliser hjælper med at fordele lyset i rummet, og det er en af grundene til, at de engang var så populære. I dag er især metrofliser i badeværelset moderne, og de facetslebne af slagsen giver badeværelset et luksuriøst look. Den reflekterende overflade betyder også, at du sagtens kan eksperimentere med farver.

Foto: Katrine Kaul (Kaul Production)

Tip! Se smukke fliser til badeværelset her

#6: Et spejl i rummets længde

Vi får også altid at vide, at et spejl får et rum til at virke større, men effekten afhænger altså af spejlets størrelse. Et lille spejl gør ikke den store forskel. Men det gør et spejl, der går hele vejen fra den ene væg til den anden. På billedet herunder er spejlet både med til at sprede lyset i rummet og til at skabe fornemmelsen af luft, og så er det praktisk med ekstra spejlplads.

Foto: Lene Karin Kristiansen (Lene K Fotografi)

#7: En smal brusekabine

En nem måde at få lidt ekstra plads i det lille badeværelse på er ved at skære nogle centimeter af brusenichen. Hvis du kan leve med, at det er slut med at danse under bruseren, så kan det faktisk give dig plads til ekstra opbevaring.

Foto: Aller Media

#8: Et væghængt toilet

Væghægte toiletter er gode til små badeværelser, men de kræver også, at du har en mur, toilettet kan bygges ind i. Mange er nødt til at bygge en halvmur, og toppen af den kommer tit til at fungere som et smalt sted, hvor man placerer duftlys og pynteting. Overvej i stedet at gøre muren bare lidt bredere, for så kan du placere hylder eller endda skabe i samme bredde ovenover.

Foto: Kristian Septimius Krogh

#9: Skab stemning de rette steder

Brug ikke god væg- eller opbevaringsplads til de fine vaser og krukker, som mest af alt bare skal gøre badeværelset til et afslappende sted. Placér dem i stedet der, hvor væggen ikke kan bruges til meget andet. På billedet herunder er pyntehylden kommet over håndklædekrogene, som jo er uundværlige i ethvert badeværelse.

Foto: Mikkel Tjellesen

Mere badeværelses-inspiration? 

Med det rigtige badeværelsesmøbel kan du få lige præcis det look, du ønsker i dit badeværelse. Vi har samlet 25 badeværelsesmøbler, du kan blive inspireret af! Se dem alle her!