Belysning

9 trendy rispapirslamper til dit hjem

Papirlamper er både moderne og gemmer på gode historier om ældgammelt håndværk. Vi har fundet 9 dekorative lamper, der er lavet af rispapir.

9 smukke rispapirlamper til dit hjem

For nogle vækker rispapirlamper måske associationer til IKEA og billige løsninger i ungkarlehyblen.

Men lamper lavet i rispapir er blevet meget moderne, og de japanskinspirerede lamper er både lette og udtryksfulde på samme tid.

Læs også: 35 lamper til over dit spisebord 

Hvis du stadig ikke er overbevist, er papirlamper foldet på bedste origamivis et godt alternativ til rispapiret.

Nedenfor finder du 9 lamper lavet i papir eller som er lette som fjer.

I stor skala

De klassiske runde lamper af rispapir er så lette i deres udtryk, at du sagtens kan skrue op for størrelsesskalaen uden at lampen overtager din stue. Lampen her er fra Pachia.

En ny klassiker

Den japanske designer Isamu Noguchi står bag lampeserien Akari, som er blevet en nyklassiker i skandinavisk indretning. Derfor er lampen en god - og smuk - investering, som i Danmark kan købes hos Paustian.

Nærmest kunst

Papirlamper, der er foldet så de næsten ligner origami, fungerer ikke kun som lyskilde, men også som et lille stykke minimalistisk kunst i indretningen. Lampen her hedder Eclipse og er designet af Mauricio Klabin.

Spansk møder japansk

Den håndlavede Formakami-lampe fra &Tradition er designet af spanske Jaime Hayon, som er en af vor tids hotteste designere. Lampen er en opdatering af den klassiske asiatiske papirlampe, da de runde former bliver brudt af en ring af sort træ.

Læs også: De største lampetendenser lige nu

Et stykke med mango

Den tredimensionelle papirlampe kan nemt gøre dit nat- eller skrivebord en hel del pænere. Bunden er af mangetræ, hvilket giver lampen et varmt og hjemligt udtryk. Lampen er fra svenske By On.

En svævende kugle

Mange af de møbelklassikere, som blev designet af danske arkitekter i midten af det 20. århundrede, var stærkt inspirerede af asiatisk formgivning. Derfor passer japanske elementer som fod i hose ind i et klassisk skandinavisk hjem - her er det en rispapirlampe fra Hay.

Som en puppe

Den puppelignende lampe Gatto fra Flos spreder lyset på smukkeste vis. Her med medfølger også en lysdæmper, så lyset kan tilpasses enhver situation.

Flettet papir

Papir kan indtage alverdens former, og det er heller ingen undtagelse med denne japansk-inspirerede lampeskærm fra Bloomingville. Når lampen er tændt, skabes det fineste mønster gennem det 'flettede' papir.

Le Klint er verdenskendte for dets klassiske foldeteknik. ARC-lamperne er det over 75 år gamle firmas nyfortolkning af en plissélampe. Den har et moderne udtryk, der især vil appelere til det yngre publikum.

Læs også: Begår du også disse fejl, når du indretter med lys og lamper?