Entré

10 tips til entreopbevaring du ikke kan undvære!

Få styr på din entreopbevaring, så hjemmets første rum stråler af orden. Vi har samlet de 10 bedste tips, så du kan få styr på entreen.

Det er her, du smider jakken, tasken og skoene.

Og hvis ikke det hele skal ende i en stor dynge i et hjørne, så er det en god idé at få styr på din opbevaring i entreen.

Entreen er ikke bare det første rum i hjemmet, du møder efter en lang dag på arbejdet, det er også det første rum, som dine gæster træder ind i. Så det er vigtigt, at det både er indbydende og praktisk. 

Her får du 10 tips til entreopbevaring i form af kasser, kommoder, enkelte knager, knagerækker og opbevaringsbænke. 

1. Udnyt pladsen til opbevaring i den lille entre

Entreopbevaring handler først og fremmest om at udnytte pladsen i det ofte lille og smalle rum.

Har du en smal og aflang entre, er det oplagt at udnytte den ende til et entremøbel, som kan være en kommode eller et lille skab. På den måde udnytter du formen i rummet, uden det kommer til at synes meget mindre.

Det kan også virke voldsomt i den smalle entre, hvis du hænger en bombastisk knagerække op. Her kan du med fordel hænge enkelte knager op, så du kan udnytte rummet både i højden og bredden.

LÆS OGSÅ: Få mere inspiration til din entré her!

2. Kreativ og praktisk opbevaring i entreen med enkelte knager

Udover at de enkelte knager er smarte i den lille entre som set ovenfor, så bidrager de også med et personligt præg til entreen.

Hold det enkelt med ens knager, eller gå efter et mere kreativt udtryk ved at mikse og matche forskellige størrelser, farver og former. 

Ligegyldigt hvad du vælger, så er knagerne smarte til opbevaring eller ophæng af alt fra jakker, tørklæder og tasker.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 flotteste knager til entreen

3. Få plads til overtøj, tasker og sko i et indbygget skab

Hvis du har en rummelig entre, så er et indbygget skab til opbevaring den ultimative løsning.

Du kan afveksle mellem åbne og tillukkede elementer i entreskabet, så det værste rod kan gemmes væk bag låger, mens de fine jakker hænges frem.

Den åbne garderobedel af skabet gør det let for dine gæster at hænge deres jakker op i entreen, ligesom du hurtigt kan gribe tasken, når du er på vej ud af døren.

Udover at have åbne og lukkede elementer i skabet, kan du også veksle mellem garderobestænger og hylder - så er der også plads til at stille sko og støvler ind i skabet, og hvis du har plads, kan du også opbevare linned, håndklæder og andre ting, der kan være svære at finde plads til i hjemmet.

4. Gem handsker, nøgler og andre småting i en kommode

Vil du gerne holde din entre helt enkel uden for mange ting, kan du gå efter en fin kommode til opbevaring af alle dine småting.

Kommoden i entreen er perfekt opbevaring til dine skindhandsker, tørklæder og måske endda dine nøgler. Så ved du altid, hvor de er.

Er der kamp om badeværelset om morgenen, kan du også gemme din makeuppung i en skuffe her, så du hurtigt kan rette læbestiften, inden du smutter ud af døren.

Inspiration til nøgleopbevaring

Der er flere oplagte måder at opbevare nøgler i entréen. Giv dem en fast plads i et skab eller en skuffe, men hæng dem på kroge på indersiden, så de ikke rumsterer rundt og forsvinder blandt alt det andet, du har opbevaret. 

Et fad, en bakke eller en skål på et møbel eller en hylde er et oplagt at smide sine nøgler fra sig, og hvis det er nøglernes plads, så er de altid til at finde igen. 

Nøgleskabe er små møbler, der er lavet netop til opbevaring af nøgler. Det kan være helt små møbler eller skabe, der monteres på væggen eller større løsninger, hvor nøgleopbevaringen er gemt i et møbel eller fx et spejl. 

5. Brug kurve og kasser til fin og farverig opbevaring i entreen

Har du allerede styr på indretningen i entreen, men kunne du godt bruge lidt mere opbevaringsplads?

Så er kurve og kasser en god løsning. Har du mange småting, kan du vælge kurve eller kasser med låg til entreopbevaringen, men hvis du bare har brug for et sted til dine handsker, kan en åben kurv sagtens fungere.

De små opbevaringskasser er også smarte, hvis du skulle få lyst til at skifte looket i entreen. Kasserne kan let skiftes ud med andre farver eller størrelser og dermed give rummet et helt andet look, uden det koster en formue.

6. Klassisk entreopbevaring med en knagerække

Den helt traditionelle løsning til opbevaring i entreen er knagerækken.

Den kommer i et utal af forskellige looks, så du kan helt sikkert finde en, der passer til resten af din indretning. Udover det store udvalg af knagerækker er en af fordelene også, at det er en let og hurtig løsning til entreen.

Den er let at sætte op, og den kan for det meste opbevare en del overtøj, tørklæder og andet.

Men selvom knagerækken er effektiv, er den ikke altid den mest elegante løsning. Særligt hvis du ender med at fylde så meget på, at væggen nærmest helt forsvinder. Så hold lidt igen med overtøjet, og overvej mere tillukkede opbevaringsmuligheder, hvis du har virkelig mange ting.

7. Opbevar dine ting i entreen på hylder

Vil du gerne holde et clean look i entreen uden for meget tingeltangel, men har du ikke så meget plads at gøre med?

Så kan det være en god idé at udnytte pladsen i højden - altså få sat nogle hylder op.

På den måde bliver opbevaringen ikke alt for dominerende i rummet. Find nogle neutrale kasser, så tingene, du opbevarer på hylderne, ikke tager for meget opmærksomhed.

8. Få plads til dine støvler i entreen

Er du glade for sko, så kender du nok til dilemmaet med opbevaring.

Det er ikke bare svært at finde plads, det kan også være en udfordring af finde opbevaring, der kan rumme alt fra de langskaftede støvler til stilletter og sneaks.

Så en løsning kan være at opbevare dem forskellige steder. Det fodtøj, der typisk bliver mest beskidt, som gummistøvler, er smart at opbevare i entreen - så du ikke slæber skidt med ind i resten af huset. I stedet for at støvlerne bare flyder i entreen, kan du finde et entremøbel, hvor du både har en skuffe til opbevaring af småting og en hylde til de langeskaftede støvler. 

LÆS OGSÅ: 25 seje idéer til skoopbevaring

9. Stilfuld entreopbevaring med design

Har du et designbevidst hjem, så skal din entre ikke snydes. 

Selvom pladsen er træng i entreen, behøver du ikke på kompromis med dit boliginteriør. Opbevaring af sko og overtøj skal der være plads til, og det kan sagtesn gøres med stil, eksempelvis med en Eames farvestrålende knagerække.

Så får du både lækkert design og lidt flere farver på hverdagen.

10. Alt-i-en-opbevaring til entreen

De bedste løsninger på entreopbevaring er dem, der udnytter pladsen bedst muligt.

Alt-i-en-opbevaring kan eksempelvis være en opbevaringsbænk, hvor du både kan sidde og tage sko på og opbevare diverse småting.

Det er en hyggelig, bekvem og meget praktisk løning på opbevaring i entreen.