Entré

20 entréer: Find inspiration til indretning af din entré

Din entré kan indrettes lige så forskelligt som alle andre rum i huset. Se galleriet med 20 forskellige og inspirerende entréer.

Din entré er det første rum, man møder i dit hjem. Det er i entréen, du modtager dine gæster, og det første rum, du ser, når du kommer hjem fra lang dag. Netop derfor er det i entréen, at du kan starte den stilmæssige røde tråd i din bolig, og det er her, du kan skabe en hyggelig og velkommende atmosfære.For mange mennesker kan det være svært at se, hvordan de skal indrette deres entré udover de praktiske elementer som fx knagerækken og skohylden. Entréen kan have sine udfordringer, fordi rummet enden er lille eller har en speciel form, men mulighederne for at få en flot og hyggelig entré er faktisk rigtig mange.

Indretning: Vælg stilen i din entré

Nogle kan bedst lide den minimalistiske entré i lyse farver, mens andre foretrækker en entré fyldt med personlighed og lækre arvestykker. Det er bare med at finde ud af, hvilken stil din entré skal indrettes i, og så kan du selvfølgelig altid kombinere forskellige stilarter for at finde frem til den entré, du finder flottest og mest imødekommende.

Her på siden har vi samlet 20 entréer i forskellig stilarter, så du kan finde eller kombinere dig frem til den entré, som passer bedst til dig og dit hjem.

20 tips til indretning af entre

Giv din entré liv med en lyseblå væg og interior i forskellige farver. På den måde kan du vise dine gæster en masse personlighed fra starten.

Har du en enkel entré med hvide vægge og hvidt gulv, så tilføj et farverigt tæpppe. Det vil give entréen varme og samtidig beskytte gulvet. 

Bor du småt og mangler plads til et garderobemøbel, kan et par flotte knager sagtens erstatte et skab eller stativ. Find nogle knager som matcher din vægfarve, det vil give et elegant look til din entré.

Med flettede kurve og en stråkost kan du give din entré en landlig og idyllisk stemning. Som her på billedet, hvor træfarverne spiller godt sammen med naturen.

Linoleum er et materiale, der kan holde til meget, og som er nemt at gøre rent. Du kan samtidig få det i mange forskellige farver og mønstre. Læg det i entréen, og behold et flot gulv på trods af snavsede sko. 

Har du ikke plads til et stort entrémøbel eller ønsker du bare noget mere simpelt? Så gå efter en stumtjener som ikke fylder for meget, og som du nemt kan flytte rundt på. Den vil også give din entré et mere luftigt udtryk. 

Har du en radiator i din entré? Så kan du dække den med en radiatorskjuler og få mere plads til dekorative ting som lysestager og vaser.  

Med en billedehylde kan du nemt variere din indretning. Skift plakater og billeder ud så tit du vil og giv din entré nyt liv hver gang!

Et stort spejl i indgangen er både praktisk og med til at give masser af lys, og et blødt tæppe på gulvet giver varme til rummet. Tilføj også nogle friske blomster, så vil dine gæster føle sig velkommen med det samme.

Har du en lille eller smal entré? Så er det en god ide at bruge lyse farver og indrette med lette eller væghængte møbler. Det vil få rummet til at virke større!

I en smal entré kan en række med pendler fremhæve gangens forløb. Det er dog en god ide at vælge en pendel, der ikke er åben for neden, for at undgå at lyset blænder.  

Udnyt vægpladsen i din entré, og brug den til at udstille dine hatte og dit overtøj på knager og kroge. 

Skab sammenhæng i din bolig med en stor glasvæk mellem entréen og de andre rum. Her giver det også mere lys i hele boligen. 

Hvis du har en smal entré og gerne vil have den til at syne større, så placer et stort spejl for enden. På den måde får du rummet til at virke større.

Er du ude efter at skabe en hyggelig stemning i entréen, så lav en billedevæg med personlige billeder og farverige tegniner. 

I stedet for at pynte væggene i din entré med billeder og andre nips ting, kan du vælge at lægge mønstrede fliser. Det er både dekorativt, anderledes og et nemt materiale at gøre rent! 

En træbænk i entréen er både dekorativ og funktionel. Den kan bruges af hele familien, når skoene skal af og på eller som afsats for tasker og poser. 

Giv en varm velkomst med et blødt og farvestrålende tæppe. Har du pladsen, kan du også indrette din entré med en daybed og give rummet en afslappet stemning. 

Bryd en simpel entré med et stor skulptur på gulvet. Det kan også gøres med en taburet eller en gulvvase.

Har du et sildebensgulv andre steder i din bolig, kan du lade det gå igen i entréen og skabe sammenhæng. Brug fliser istedet for træ, da det er nemmere at gøre rent. 

SE OGSÅ: Smukke designermøbler til entréen