Entré

Inspiration: 14 fantastiske bænke til din bolig

Hop med på trenden, og forskøn dit hjem med en smuk og praktisk bænk. Vi har samlet 14 bænke, som du kan bruge i både entréen, stuen, soveværelset og køkkenet.

Uanset hvilken stil, du har i dit hjem, så findes der en bænk, som passer ind. Og det bedste er, at en bænk både er pæn og praktisk!

Entré, stue eller køkken: Hvad kan jeg bruge en bænk til? 

Du kan fx stille en bænk i din entré og bruge den som siddeplads, når du tager sko af og på. Du kan bruge den rundt om spisebordet, hvor den giver ekstra meget siddeplads. Vælger du tilmed en slagbænk eller en bænk med en hylde under, får du også ekstra opbevaring.

En anden mulighed er at stille bænken for enden af din seng eller på dit badeværelse til at lægge dit tøj på - eller bruge den i stuen som en lille reol til opbevaring og udstilling af dine favoritting. 

Er du vild med bænke? Så se også disse IKEA-hacks til skoopbevaring i din entré

Hvilken bænk skal jeg vælge? 

Bænke kommer i mange størrelser, udtryk og prisklasser, så der er et par ting, du skal have for øje, når du vælger din bænk. 

Selvfølgelig er det vigtigt, at din bænk passer til stilen i dit hjem og det rum, den skal stå i. Træ er et klassisk materialevalg, som passer ind i de fleste boliger, og derfor findes der også et utal af bænke i forskellige træsorter. Andre populære materialer er fx stål, kork, læder eller stof - sammensat i forskellige kombinationer - så vælg et materiale, der falder mest i din smag. 

Derudover skal bænken selvfølgelig passe til dit behov. Den skal passe i længden til det sted, den skal stå - og også i højden, hvis du fx vil bruge den omkring dit spisebord - så sørg for at have målebåndet med dig, når du går på bænkejagt. Skal bænken agere daglig siddeplads, så vælg en i god kvalitet, der kan holde til lidt af hvert. Generelt kan det godt betale sig at investere i en bænk i godt håndvæk og lækkert design, fordi møblet netop er så alsidigt. Bliver du træt af entrébænken, kan den nemt få nyt liv i stuen eller køkkenet og omvendt!

14 fantastiske bænke til din bolig:

Har du en lille spiseplads, så udnyt pladsen ved at udskifte et par af stolene med en bænk. Den giver nemlig mulighed for flere siddepladser.

Foto: PR/Ferm Living 

Foruden siddeplads giver slagbænken også store mængder opbevaring! Og så har slagbænke ofte både siddepudde samt ryg- og armlæn, så man kan holde til at sidde om spisebordet i timevis. 

Foto: Gyrithe Lemche

I entréen er bænken enormt praktisk - og ofte behøver du ikke mange meter for at kunne lave en fin lille siddeplads, hvor du kan tage skoene af og på. 

Foto: Pernille Enoch

LÆS OGSÅ: 10 tips til entréopbevaring, du ikke kan undvære!

Brug din bænk som basis for et fint stilleben eller til udstilling af dine grønne planter. Har du pludselig brug for ekstra siddeplads, er det også nemt at flytte pyntegenstandene og rykke bænken hen til spisebordet. 

Foto: IKEA

Du kan også lave en kombination af siddeplads, opbevaring og udstilling - her giver den praktiske hylde under bænken en ny mulighed for at udnytte bænken. Husk dog at sætte dig varsomt, hvis dine pynteting kan gå i stykker! 

Foto: PR/Designers first 

Investér en bænk i godt håndværk, men som er enkel i udtrykket. Så er du sikret en følgesvend resten af livet, som kan passe ind i næsten alle rum. Bænken er designet af Monica Ritterband for FDB. 

Foto: PR/FDB Møbler 

Har du svært ved at finde det rette sofabord? Så udvid din søgen til også at gælde bænke! De stilrene og luftige træbænke giver nemlig elegant modspil til de tunge og kompakte sofaer. Dette kombinerede sofabord/bænk er designet af Cecilie Manz for Takt. 

Foto: PR/Takt 

Holder du af det rustikke udtryk, så gå på jagt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker efter en bænk, der falder i din smag! Her kan du fx være heldig at finde en patineret slagbænk, som kun bliver pænere med alderen.  

Foto: Pernille Kaalund

Skal du sidde på din bænk hver eneste dag, gør det oplevelsen en kende mere behagelig at vælge en bænk med ryglæn og foret sæde. Bænken er fra Fredericia Furniture. 

Foto: PR/Fredericia Furniture

LÆS OGSÅ: 14 stilfulde TV-møbler til din stue 

Bænke kan bruges til meget andet end at sidde på. Skab fx nemt masser af personlighed i rummet ved at udstille dit yndlingsnips på din bænk - eller lad den fungere som et praktisk sted at stille ting fra dig, når du kommer hjem med tasker og bæreposer. 

Foto: Mette Wotkjær 

Bænke kommer i mange forskellige materialer - denne er foret og beklædt med stof for en ekstra behagelige siddeoplevelse. Bænken er fra Hübsch.

Foto: PR/Hübsch

Tænk i at vælge en bænk i en farve, der adskiller sig fra væggen - så får dit møbel mere opmærksomhed. Bænken er fra Ellos. 

Foto: PR/Ellos home 

Gør din bænk indbydende med puder og plaider, og skab en hyggelig siddeplads er sted, hvor der ikke kan stå høje møbler. Bænken er fra Ferm Living. 

Foto: PR/Ferm Living 

Stiller du bænken op ad en væg, så sørg for, at der "sker noget" på væggen ovenover. Plcacér fx din bænk under et vindue, en knagerække eller et billede. Ellers kan det lave møbel få rummet til at virke mindre, end det er. 

Foto: Martin Sølyst

Mere inspiration? Så se også 20 flotte entréer, som du kan blive inspireret af!