Entré

Inspiration til skoopbevaring

Har du svært ved at få plads til alle dine sko? Her får du hjælp til sko-løsninger, inspiration til masser af smarte skoopbevaringer og hele 10 IKEA-hacks, med IKEAs skoskabe.

Smart skoopbevaring betyder, at du kan få lov at udbygge din skosamling, så du altid har det perfekte par sko til enhver lejlighed. For hvem har ikke prøvet at smide et par gode sko ud ene og alene af den grund, at der ikke var plads i skoskabet? Det er en rigtig ærgerlig følelse. Derfor giver vi dig her alle genveje til smart skoopbevaring og smukke velorganiserede skabe.

Inspiration til skoopbevaring

Smart skoopbevaring er virkelig noget, som kan spare meget plads. Især i et hjem, hvor pladsen i forvejen er trang, giver det god mening at gennemtænke, hvordan man får plads til hele familiens skosamling. Her gennemgår vi nogle af de muligheder, der er på markedet, og de DIY løsninger, som du kan blive inspireret af.

Skoopbevaring til din væg

Hvis du gerne vil opbevare de fleste af husstandens sko i entréen, så betyder det oftest, at du er nødt til enten at dedikere et indbygget skab til formålet eller er nødt til at installere skoopbevaring på en væg. Du kan vælge at have åbne reoler eller lukkede. Vælger du en åben løsning, så skal dine sko altid se præsentable ud, for ellers kan helhedsindtrykket hurtigt blive rodet. Til gengæld slipper du for det daglige frustrationsmoment, det kan være, hvis du ikke kan se, hvor skoene gemmer sig. Særligt hvis der er mange familiemedlemmer, som alle har mange sko, gør lukkede skoskab det næsten umuligt at vide, hvor de ønskede sko gemmer sig. Der er altså både fordele og ulemper ved åben og lukket skoopbevaring.

Vælg smart skoopbevaring

Det gælder altså om at tænke sine og familiens behov ind fra starten. Det kan for eksempel betyde, at den smarte løsning er en kombination af flere mulige typer for skoopbevaring. Måske kan du opbevare dine praktiske hverdagssko i entréen sammen med resten af husstandens og specialbygge et system til alle de særlige sko til særlige lejligheder. Smart skoopbevaring handler om at tænke kreativt og samle masser af inspiration. Her er nogle af de spørgsmål, der er gode at stille sig selv, inden man går i gang med at finde den perfekte løsning: 

  • Hvor mange sko har vi hver især brug for?
  • Hvilket rum er der primært brug for skoopbevaring?
  • Kan nogle af skoene opbevares et andet sted?
  • Kan alle deles om én type skoopbevaring?
  • Er åben eller lukket skoopbevaring bedst?

Begynd med IKEA skoskabe 

IKEA er et godt sted at begynde, hvis du er på jagt efter en billig og kreativ løsning. Vi kender alle de klassiske IKEA skoskabe. Den svenske møbelgigant har mange smarte og kompakte løsninger til skoopbevaring, men du skal ikke lade dig begrænse af, hvad IKEA selv mener er ideelt til at rumme dine sko. Her på siden kan de se mange eksempler på, hvordan IKEA-møbler er blevet hacket eller tilpasset, så de pludselig går fra fx køkkenoverskabe til perfekte skoskabe. Faktisk er nogle af de bedste typer af skoopbevaring enten DIY med IKEA-elementer eller bare egentlige skoholder eller -skabe brugt på nye måder. Her er et eksempel på, hvordan et IKEA-møbel kan bruges på en lidt anderledes måde:

 

Spring ud i DIY skoopbevaring

For at finde den perfekte kombination af praktisk, smart skoopbevaring og en skosamlers drøm, kan det meget vel være, at du er nødt til at kaste dig ud i noget DIY. Men det er heller ikke så skræmmende, som det lyder. Først og fremmest kan du her få mange gode idéer, men du kan også få mod til selv at kaste dig ud i DIY-projektet. Nogle gange er det nemlig slet ikke så svært, som du umiddelbart tror. Se fx video her, hvor du kan få fornemmelsen af, hvor forholdsvist nemt det er, at bygge en industriel skohylde til en lille entré: 

Er du ikke en af dem, der kan nøjes med et par gummistøvler, sneakers og sandaler, men har du derimod mange forskellige sko – og gerne flere af hver slags, så har du med sikkerhed også udfordringer med skoopbevaringen.  

Det er et evigt problem, som rigtig mange kender til, for sko er bare ikke altid særlig kønne at kigge på, og de kan let gå hen og se klodsede ud i en ellers gennemført boligindretning.  

Smart skoopbevaring

Her er det heldigt, at vi kan hente hjælp i IKEAs efterhånden mange kollektioner. For hvis der er noget IKEA er gode til, er det at lave løsninger til vores uendelige udfordringer med skoopbevaring. 

Det bedste er, at du kan 'hacke' IKEA-møblerne, så de enten får et nyt udtryk eller måske en helt ny funktion. Det kan fx være svævehylder, som kan bruger til sko.

Vi har samlet de 10 bedste IKEA hacks til dig, som indbefatter alt fra kommoder og skuffer til bøjlestænger og opslagstavler til døren. 

Noget for enhver 

Her er der både løsninger til dig, hvor pladsen i hjemmet er sparsom, og hvor skoene derfor ikke skal tage for meget af pladsen.

Eller til dig, der har rigeligt med plads, men som mangler en måde at få opbevaret dine sko på en praktisk og samtidig elegant måde.   

Og så er der også inspiration til dig, der blot mangler et supplement til din nuværende skoopbevaring. 

Fælles for de 10 IKEA-hacks vi har fundet, er, at de alle giver dig mulighed for at være kreativ og sætte dit eget præg på din skoopbevaring. 

10 smarte IKEA-løsninger til din skoopbevaring 

IKEAs skoskab er populær, men der er flere andre gode IKEA-løsninger, hvis du mangler plads til dine sko. Herunder finder du 10 IKEA-hacks til skosamlingen. 

Med reolen LACK kan du opbevare dine sko som var de i en skobutik. 

Brug SKÄDIS-opslagstavlen til skoopbevaring bag på døren. 

Med STÄLL-skoskabet får du opbevaret dine sko på en måde, der fylder minimalt. 

Har du mange sko, kan du sætte flere STÄLL-skoskabe ved siden af hinanden. Her er skoskabene desuden hægtet fast på væggen. 

Adskil dine sko ved hjælp af disse SKUBB-skobokse. Denne løsning kræver dog en del plads, hvis du har mange sko. 

Dette HEMNES-skoskab med fire rum har fået en lille makeover med nye hjemmelavede greb. Det oprindelige skoskab kommer med sorte greb.  

Gem dine sko væk i MACKAPÄR-opbevaringsskabet, der findes i flere modeller. 

Her finder du tre forskellige former for skoopbevaring. Skohylden MACKAPÄR kan du både bruge som opbevaring eller som bænk i entréen. IRJA-gardinstangen kan du hænge dine sko op på, hvis din sko har snørebånd eller høj hæl. NORDRANA-hængeopbevaring er ideel til al slags småopbevaring – også dine sko. 

PAX-serien giver dig mulighed for at customize dit eget skab, så hvorfor ikke også udnytte det til skoopbevaring.

Til denne skoopbevaring under sengen skal du blot bruge en eller anden form for flad plade. Her er der sat hjul på en VEDDINGE-køkkenlåge. 

Skoopbevaring er en evig hovedpine, for der er næsten altid for mange sko og for lidt plads i hjemmet. Derfor gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Det kræver, at man kan se muligheder i rummet, og vi har samlet 25 flotte bud på smart skoopbevaring, som vil få dig til netop det. 

25 bud på smart skoopbevaring

#1

Her er skoopbevaring gjort elegant. Fokus har været at gøre rummet roligt og samtidig opfylde pladsbehovet. Løsningen er en minimalistisk bænk til sko. Ovenover er der opsat hylder med fine potteplanter, som sikrer at rummet bevarer sin rolige karakter.

#2

En anden klassisk smuk måde at gemme sine sko væk er med en opbevaringsbænk. Den egner sig godt i et bryggers, og det er supersmart, at alle skoene forsvinder ned under sædet, og rummet virker helt ryddeligt.

#3

Denne specialbyggede løsning er smart og smukt på samme tid. Hvert af de nederste trin af trappen indeholder usynlige skuffer med plads til sko og andet. Det er ikke en billig løsning, men hvis pladsen er trang, er den værd at undersøge. 

#4

Denne smarte DIY-skohylde er til gengæld både billig og yderst velegnet til små entréer eller værelser. Den udnytter hjørnepladsen perfekt, hvilket ikke får rummet til at virke mindre. Afhængig af loftshøjde kan du have op til 12 par sko på skohylden. 

#5

Disse vægmonterede hattehylder fungerer fint til familiens flade sko, men det kræver disciplin i hverdagen at holde orden.    

#6

Denne tappe har fået specialsyet skoopbevaring, som gør det muligt at få alle skoene væk fra gulvet uden at give køb på pladsen i gangen. Især en god løsning, hvis man bor i villalejlighed. 

#7

Her er en lille del af gipsvæggen fjernet for at lave et indhak, som lige præcis giver plads til de mest nødvendige sko. Hvis du er lidt handy, kan du selv lave samme nummer. 

#8

IKEAs LACK-hylder er her blevet hængt op på væggen i en V-form. Det er en billig og nem måde at få masser af plads til skoene. 

#9

Hvis du har nogle sko, som du sjældent bruger, men som du ikke kunne drømme om at skille dig af med, så kan du vælge at lave en hylde lige under loftet til dem. Det gør ikke rummet mindre, men det kræver lidt, at få feststiletterne ned. 

#10

IKEAs tv-møbel LAPPLAND er her blevet forvandlet til et skab til ungernes sko, jakker og regntøj. Det er en rigtig god måde at holde orden, når der er mange børn i hjemmet.