Køkken

3 tips til et lille køkken

Vi giver dig 3 nemme tips til at forvandle dit lille køkken til en skøn oase med plads til hygge, madlavning og køkkenfester.

Et lille køkken bliver lynhurtigt et sted, hvor opbevaring og pladsproblemer bliver omdrejningspunktet, mens hygge og charme må træde lidt i baggrunden. Men vi synes, der skal være plads til personlighed i ethvert køkken.  

En omgang oprydning i dit lille køkken

Det kræver hverken en komplet makeover eller renovering, men bare nogle få kreative idéer, der kan gøre en stor forskel. Men forudsætningen er selvfølgelig, at du tager nogle aktive valg. Start med en omgang oprydning og hård sortering af køkkengrej og maskiner. De fleste mennesker har en gammel blender eller gryde stående, som de faktisk aldrig bruger, men ikke nænner at smide ud – men det skal gøres!

Få flere tips til indretning af et lille køkken her!

Faste pladser

Når det overflødige køkkengrej er røget ud, er det på tide at finde faste pladser til ALT. Hvis du én gang for alle bestemmer dig for, hvor dine ting skal stå og bruger lidt tid på at udtænke praktiske og kreative løsninger til de små opbevaringsproblemer, vil du takke dig selv mange gange i fremtiden. Start med at bruge den plads, du har, og gå derefter over til at skabe den opbevaring, du har brug for. Den mest simple måde er, at sætte nogle smalle hylder op, så de mange småting ikke tager bordplads.

Find for eksempel smalle hylder her! 

Klar til hygge

Når du har styr på rodet, er det tid til at tilføje køkkenet lidt velfortjent charme og varme. Vi har samlet de eneste 3 ting, du skal have for at give det lille køkken personlighed…

3 tips til et lille køkken

#1: Farverigt tæppe

Et tæppe stjæler ikke opbevaringsplads, men tilføjer til gengæld et lille køkken uendelig meget personlighed. Derfor er det en rigtig smart måde at give rummet varme. Og hvis du er bange for, at tæppet bliver plettet eller ulækkert med tiden, så vælg et tæppe, der kan vaskes, eller undgå at lægge det lige i farezonen mellem vask og skraldespand.

#2: Brug væggene til kunst

Selv i små køkkener er der vægge, som ikke bliver brugt til hylder eller anden opbevaring, og dem kan du passende udnytte til lidt hyggelig kunst. Plakater, fotografier eller malerier gør et hjem levende, så der er ingen grund til, at dit køkken skal være foruden.    

#3: En enkelt pynteting i fokus

Pynteting uden formål er normalt ikke noget, der finder vej til det lille køkken, men en enkelt smuk ting, der skaber et fokuspunkt i rummet og bare er ”lige dig”, skal der altså være plads til. Det kan være en smuk vase, en gammel radio eller et loppefund – bare det er noget, som du elsker at kigge på.  

Læs også: Få nyt køkken for få penge