Køkken

6 tips til den store køkken-makeover

Skal du forvandle dit køkken? Vi har samlet 6 tips til, hvordan giver dit køkken den store makeover.

Mange af døgnets timer bliver tilbragt i køkkenet, så det er vigtigt at sørge for, at omgivelserne er optimale.

Der skal være nok opbevaringsplads, belysningen skal være i orden, og så skal stilen passe til din personlighed og dit behov. 

Står du og skal have nyt køkken eller ønsker du at opgradere dit eksisterende køkken, har vi samlet 6 brugbare tips til dig.

SE OGSÅ: Sådan får du et nyt køkken - på blot en weekend

Lys er essentielt i vinterdanmark, og det kræver mange lamper at kunne sætte en stemning i alle rum. Sørg derfor for at få hængt ordentlige lamper op, der passer til alle situationer lige fra madlavning til aftenlæsning, og sørg samtidig for at skjule ledningerne ved at få fræset dem ind i væggene. Det gør udtrykket enkelt.

Ønsker du et mere minimalistisk look i køkkenet, kan du tage dine overskabe ned. Mal væggen i en lys farve, og hæng en lampe op, hvor overskabene før hang.

SE OGSÅ: 16 praktiske køkkenlamper

Mangler du opbevaringsplads, kan nye overskabe være løsningen. Vælger du den åbne udgave, kan du samtidig udstille dekorativt service. Du kan integrere de nye skabe ved at male dem i samme farve som det originale køkken eller få begge dele fikset i en ny farve.

Et stort lager af kolonialvarer gør madlavningen nemmere. Og den bedste måde at opbevare dem på er i et forrådskammer, som gør det mere overskueligt at finde råvarerne og desuden holder dem på en optimal temperatur.

En plade bag vask og komfur giver både karakter og afhjælper stænk på væggen, og gå gerne efter en i marmor eller messing. En ny bordplade eller vask kan også gøre meget for at modenisere køkkenet, og montér gerne vandhanen direkte i væggen.

Lågerne i køkkenet betyder meget for, hvordan dit køkken fremstår. Skift dine hvide låger til mørke trælåger, og dit køkken vil træde mere i karakter. Et nyt stenbord eller anretterbord kan også gøre det ud for bardisk, der giver en mere luftig fornemmelse.