Annonce
Køkken

Disse farver er særligt populære i køkkenet lige nu

Drømmer du om et farverigt køkken, kan du finde inspiration i tidens trends. Her præsenterer vi nogle af de farver, der er særligt populære i køkkenet lige nu – og guider dig til at inddrage dem.

Der er sket en forandring i de nordiske hjem. Hvide og neutrale toner udfordres konstant af blide, behagelige og legende farver. For mange drømmer netop om at få mere farve ind i køkkenet, gerne i kombination med naturmaterialer som træ og sten.

Vi har samlet et overblik over nogle af de farver, der er særligt populære i køkkenet lige nu, og en række råd til dig, der drømmer om at få et farverigt køkken.

Disse farver er særligt populære lige nu

Naturens farve

Grøn er en farve, som vi så meget til i 80'erne og 90'erne – og nu er den tilbage. Både en støvet grøn farve eller en mere varm og dyb skovgrøn er nogle af årets mest populære nuancer. Akkurat som planter tilføjer den harmoni og giver associationer til naturen. Det er også en farve, der er nem at kombinere med andre neutrale toner og naturmaterialer.

Epoq Trend i farven Sage.

Greige

Jordfarver er meget populære i køkkenet. En farve, der har oplevet særlig stor popularitet i 2022, er ’greige’ – en lys farve, der ligger et sted mellem grå og beige. Vil du gerne trække det varme i farven frem, kan du style det med for eksempel køkkenredskaber i træ.

Epoq Trend i farven Greige.

Sort elegance

Særligt én farve er forsat populær i de danske køkkener, nemlig sort. Mens der tidligere har været mange, som valgte det helt sorte køkken, vælger flere nu at kombinere det sorte med andre farver. Ingvill Greve Hermansen, interiørekspert og seniordesigner for Epoq, understreger, at sort er en farve, der aldrig går af mode i Danmark. De mørke nuancer skaber en kølig kontrast mellem andre farver og lysere overflader.

Epoq Pure Matt i farven Black.

Glad i gul

Gul kan måske virke som en farve, der kræver et lidt mere modigt sind. Farven er dog blevet rigtig populær med god grund, for gul afspejler optimisme, glæde og varme – og det er netop følelser, vi gerne vil have ind i vores hjem.

Epoq Trend i farven Mellow.

5 råd til dig, der drømmer om nyt (farverigt) køkken

  • Få hjælp og rådgivning, så du er i trygge hænder under hele forløbet og får sparring omkring de mange valg, du skal træffe. Lad Epoq køkkenspecialister hjælpe dig med planlægning, tegning og bestilling – helt gratis.
  • Brug internettet og Instagram eller Pinterest til at få inspiration og ideer. Tænk over, hvilke løsninger og designs, du kan lide, og ikke mindst: Tag gode mål og masser af billeder. 
  • Tænk over sammensætningen af materialer og farver, og hvordan den vil påvirke balancen i rummet. Husk, at sort fremhæver andre farver og materialer. Den mørke bund giver desuden en masse fleksibilitet, hvis du kan lide at skifte vægfarve eller styling ofte.
  • I et mindre køkken er kombinationen af mørkt og lyst ofte en god løsning. Nogle vælger mørkere fronter på dele af køkkenet kombineret med lyse eller mere farverige skabe og bordplader. Sort kan bruges i små doser for at understrege former og tilføje dybde.
  • Det kan også være en god idé at udskifte overskabe med højskabe. På den måde sikrer du mere lys i rummet, samtidig med at du bevarer god opbevaring.

Kombinér mørkt og lyst med frontserien Integra, her vist i farvene White og Black.

EPOQS KØKKENSERIE TREND OMFATTER HELE 26 FARVENUANCER

Epoq arbejder konstant på at udvikle køkkener, der passer til forskellige interiørtrends, og som skaber harmoni med andre farver. Farverne i køkkenserien Epoq Trend spænder fra lyse bundfarver til friske toner, der giver køkkenet liv og karakter. Udvalget omfatter 26 farvenuancer, så der er noget til en hver smag. De fleste af farverne i frontserien Epoq Trend er svanemærket, hvilket også gælder alle skabsstammer. Samtidig har Epoq strenge kvalitetsstandarder og markedets længste garanti på 35 år.

Se alle farvemuligheder, og bliv inspireret i det nye Epoq katalog her.

 

Læs mere om: